BasBQ
Beef en Steak

Shoarma van het spit

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.838
Altijd leuk wanneer je bezoek krijgt ze eens iets anders voor te schotelen dan de standaard zwarte speklap van de bbq. 😁

Ik heb het kipshoarma recept van BBQ JUNKIE gevolgd.

Het recept x2 gedaan, voor de flinke eters. Eerst de kruidenmix gemaakt en hierna de dijen 2 uurtjes in de marinade gezet.
Mooi op het spit geregen en ruim 1,5 uur op 160 graden tot kern 70 graden.

Echt een geweldig recept. En het bezoek was uiteraard erg verrast. Viel goed in de smaak.

20210613_152933.jpg
20210613_165648.jpg
20210613_165656.jpg
20210613_170132.jpg
20210613_170233.jpg
20210613_180810.jpg
20210613_185741.jpg
20210613_185935.jpg
20210613_190015.jpg
20210613_190446.jpg
20210613_191243.jpg
 
Wat een heerlijk feest, krijg gelijk trek.
 
Een echte aanwinst zo'n rotisserie.
Je kan er een ruim gezelschap mee van een heerlijke maaltijd voorzien, waarbij iedereen gelijktijdig kan eten en buiten de voorbereiding is het op het moment zelf ook niet arbeidsintensief.
En bijkomend voordeel, het heeft toch ook wel een hoog showcooking gehalte, zeker wanneer je het vlees aan tafel van het spit snijdt.

Vraagje, ik zie dat je je Signals gebruikt, blijft die omgevingsprobe mooi liggen wanneer je spit ronddraait?
Zelf heb ik voor gebruik met een rotisserie toch de aanschaf van een Meater+ (als vaderdag cadeau) kunnen regelen.
 
Een echte aanwinst zo'n rotisserie.
Je kan er een ruim gezelschap mee van een heerlijke maaltijd voorzien, waarbij iedereen gelijktijdig kan eten en buiten de voorbereiding is het op het moment zelf ook niet arbeidsintensief.
En bijkomend voordeel, het heeft toch ook wel een hoog showcooking gehalte, zeker wanneer je het vlees aan tafel van het spit snijdt.

Vraagje, ik zie dat je je Signals gebruikt, blijft die omgevingsprobe mooi liggen wanneer je spit ronddraait?
Zelf heb ik voor gebruik met een rotisserie toch de aanschaf van een Meater+ (als vaderdag cadeau) kunnen regelen.
Yep, blijft mooi liggen, of soms hang ik de probe er gewoon in. Maar ik gebruik nu wel alleen de omgevingstemperatuur, niet de kern...
Maar inderdaad, wanneer je de voorbereiding gedaan hebt, is het ideaal voor bezoek. Geen omkijken meer na.
 
Laatst bewerkt:
Man dat ziet er zo lekker uit.. Ik wil al een tijd een spit, weet niet hoe lang ik het nog vol kan houden zonder. Volgens mij heb je je gasten weer goed verwend 😍
 
Dat ziet er top uit, lekker broodje kip shoarma. Heb je hem in een keer tot in de kern kunnen garen?
 
mijn hart slaat altijd een paar keer over als ik dit zie, lekker hoor.
 
Dit ziet er toch weer erg smakelijk uit. Stuur maar een broodje op. 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan