BasBQ
Beef en Steak

Saus: Champignon roomsaus

Tante Agnes

Kooltjesharker
Berichten
104
Zomaar eens zin in. Echt zo lang niet meer geten. Had 2 Ibericohaasjes en ik dacht dacht daar mag wel een klassieke champignon roomsaus bij dus...




Ingredi?nten
25 gr gedroogde paddestoelen.
( Bij de toko stukken goedkopere dan ergens anders)
1/2 uur geweld in 2 dl kokend water.
Dan heb je paddestoelen bouillon.

Voor de saus
1 sjalot gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
scheutje vieux of nog beter cognac
2 dl room
handje bloem
1 el tijm
1 el peterselie
1/2 doosje champignons
de gewelde paddestoelen fijn gehakt
de paddestoelen bouillon
vers gemalen peper


Paddestoelen bouillon to be


Ui en knoflook fruiten in wat roomboter


Champignons met de kruiden even meebakken


Eigelijk nu al lekker...


Bloem er over strooien en paar minuten mee bakken


Vuur laag afzuigkap uit Vieux of cognac er bij aansteken en even laten branden.


Dan de Gewelde paddestoelen er bij


De bouillon en even laten indikken


Dan scheutje voor scheutje de room er bij


Heerlijk met bijvoorbeeld een Iberico haasje in ons geval



 
lijkt me heerlijk, ben dol op paddenstoelen roomsaus op mijn vlees
 
Yummie! Op de todo! Kan bij zoveel soorten vlees.
 
Zo! Die lijkt me lekker heerlijk zeg!
 
structor zei:
Zo deze saus ziet er goed uit, alle dingen die in de saus van ome Steven missen zie ik hier gewoon terug komen!

Moet bekennen dat Ik en Steven elkaar nog niet zo goed kennen zat toevallig net al eens te kijken naar jullie recepten en zijn boeken.
 
Lekker Agnes, gaan we maken, handje bloem, pffffff, jij ook altijd met je handje, beetje, scheutje, op gevoel, kijk maar. ;) :D
Ik gok 30-40 gram bloem op een massa van totaal 1/2 liter?
 
Ewald zei:
Lekker Agnes, gaan we maken, handje bloem, pffffff, jij ook altijd met je handje, beetje, scheutje, op gevoel, kijk maar. ;) :D
Ik gok 30-40 gram bloem op een massa van totaal 1/2 liter?

Ha ha ik zal het eens meten hoeveel mijn handjes zijn, wat de bloem betreft....
Je moet me eens een dressing zien maken...
 
Tante Agnes zei:
Ewald zei:
Lekker Agnes, gaan we maken, handje bloem, pffffff, jij ook altijd met je handje, beetje, scheutje, op gevoel, kijk maar. ;) :D
Ik gok 30-40 gram bloem op een massa van totaal 1/2 liter?

Ha ha ik zal het eens meten hoeveel mijn handjes zijn, wat de bloem betreft....
Je moet me eens een dressing zien maken...
Gewoon de handjes van Agnes lenen bij het maken van het recept, heb je gewoon weer exacte maten ;)
 
Deze ga ik ook eens proberen, bedankt voor het delen.
 
structor zei:
Tante Agnes zei:
Ewald zei:
Lekker Agnes, gaan we maken, handje bloem, pffffff, jij ook altijd met je handje, beetje, scheutje, op gevoel, kijk maar. ;) :D
Ik gok 30-40 gram bloem op een massa van totaal 1/2 liter?

Ha ha ik zal het eens meten hoeveel mijn handjes zijn, wat de bloem betreft....
Je moet me eens een dressing zien maken...
Gewoon de handjes van Agnes lenen bij het maken van het recept, heb je gewoon weer exacte maten ;)

Euh kweet niet hoor, best gek zo zonder handjes  :-O
 
Terug
Bovenaan Onderaan