BasBQ
Beef en Steak

ruzie met de Q

 
 
 

HHR

Pitmaster
Berichten
613
ik heb voor de eerste keer ruzie met de Q.  :mad:

Ik wist niet dat een ODC  de luchttoevoer echt kan afsluiten.
Temp. liep op en ik moest een sanitaire stop houden, dus ik denk zet de schuiven dicht. Na 10 min temp. onder de 100 graden. Ben inmiddels een half uur bezig om de temp. omhoog te krijgen.
Grrrrrrrrrrr.  :mad:
 
haha, ja het gaat niet altijd zo makkelijk  ;)
 
Dat klopt.
Inmiddels loopt de temp. weer op.
Zo duurt een sessie wel heel erg lang, met recht low en slow. :-\
 
Niet de krant meenemen, dan duurt de stop te lang ;)
 
Bert zei:
Niet de krant meenemen, dan duurt de stop te lang ;)

of toevallig een sudoku opgelost? ;)
 
Welke brandstof gebruik je want dit wil ook nog wel eens wat uitmaken. Ik vind nml de Weber briketten een drama hiermee
 
Boldeagle zei:
Welke brandstof gebruik je want dit wil ook nog wel eens wat uitmaken. Ik vind nml de Weber briketten een drama hiermee

Het toeval is dat ik idd weber briketten gebruik. Ik heb geen cocosbriketten meer.
De welkoop had ze niet meer.  :(
 
Kan toeval zijn maar ik heb idd dezelfde ervaring. De webers doven soms of steken elkaar niet goed aan.
Ikzelf ben ook een Welkoop/Boerenbond kokosbriket liefhebber en ben dit niet eerder tegengekomen hiermee
 
Wat kan helpen is de onderste schuif volledig open en het deksel een 5-tal minuten van de Q halen, zo krijgen de kolen/briketten echt veel zuurstof.
 
Terug
Bovenaan Onderaan