Stijn
Gemarineerd
- Berichten
- 1.532
Dit weekend was mijn vader op bezoek en dan moet je toch altijd iets speciaal/atypisch voorzien.
Daarom een beefhammer.
Vrijdagavond de beefhammer bij de beenhouwer gaan halen, 4kg.
Bij thuiskomst een chimmichuri rub er op gestrooid en terug in de koelkast
'S morgens rond 7h30 de Q klaar gemaakt, rookhout erin, 1 x beuk + 3 x kers.
Tegen 8h00 het vleesje op de Q
past net, komt net niet tegen de dome.
4h laten roken, en tegen 12h00 ingepakt in folie met boter en een goeie kwart fles rode wijn.
Mijn vader had ook nog een cadeautje mee.
Direct paar koud gezet en gedegusteerd uiteraard.
Patertje gecombineerd met home made charcuterie
Tegen 18h00 de 92° bereikt, de thermometer wat verstoken, voelde nog niet goed.
Zag hem ook plots terug zakken naar 88° nog even laten doorgaren dus.
Uiteindelijk om 19h15 bij 93° van de Q gehaald.
Viel direct van het been, super mals, niet droog (op het randje wel).
De jus van het vlees/rode wijn gerecupereerd en deze als sausje bij het vlees.
Ideale combo.
Was uiteraard VEEL te VEEL, ik denk met 4 personen 1/3 opgegeten.
Het merg kwam er trouwens ook mooi uit en was

Als dessert nog een ananas aan het spit (met veel te weinig foto's).
Daarom een beefhammer.
Vrijdagavond de beefhammer bij de beenhouwer gaan halen, 4kg.
Bij thuiskomst een chimmichuri rub er op gestrooid en terug in de koelkast
'S morgens rond 7h30 de Q klaar gemaakt, rookhout erin, 1 x beuk + 3 x kers.
Tegen 8h00 het vleesje op de Q
past net, komt net niet tegen de dome.
4h laten roken, en tegen 12h00 ingepakt in folie met boter en een goeie kwart fles rode wijn.
Mijn vader had ook nog een cadeautje mee.
Direct paar koud gezet en gedegusteerd uiteraard.
Patertje gecombineerd met home made charcuterie
Tegen 18h00 de 92° bereikt, de thermometer wat verstoken, voelde nog niet goed.
Zag hem ook plots terug zakken naar 88° nog even laten doorgaren dus.
Uiteindelijk om 19h15 bij 93° van de Q gehaald.
Viel direct van het been, super mals, niet droog (op het randje wel).
De jus van het vlees/rode wijn gerecupereerd en deze als sausje bij het vlees.
Ideale combo.
Was uiteraard VEEL te VEEL, ik denk met 4 personen 1/3 opgegeten.
Het merg kwam er trouwens ook mooi uit en was


Als dessert nog een ananas aan het spit (met veel te weinig foto's).
Laatst bewerkt: