BasBQ
Beef en Steak

rookworst maken

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
gisteren de voorbereiding van de rookworst.
650 gram varkens mager met vlees
350 gram kinnebak spek
25 gram rookworst kruiden.
14 gram nitriet zout.
100 ml koud water.
eerst grof door de molen gedraaid. toen met de kruiden en zout en water door de dunne schijf.
Worsten gevuld.
Nacht laten drogen in de koelkast en vandaag 3 uur koud gerookt met eikenhout en 25 min geweld in 80 graden water. Als eerste keer was het goed gelukt. En als test 3 stukken kaas meeroken. gevacumeerd en 1 week laten rusten in de koeling.

20221015_141652.jpg


20221015_143629.jpg


20221015_155516.jpg


20221015_155616.jpg


20221016_144608.jpg


20221016_152224.jpg


IMG_20221016_165011_337.jpg


20221016_182733.jpg


20221016_182858.jpg


20221016_183024.jpg


20221016_190510.jpg
 
Dat ziet er heel erg lekker uit!
Gaaf gedaan zeg.
 
Ik zit nu in Portugal en werkelijk het water loopt me in de mond. Als ik over een maandje weer thuis ben dan lekker aan de rookworst (zelfgemaakt of van de slager.
Echt een mooi resultaat!
 
Ziet er mooi uit.
Normaal gesproken moet rookworst ge-emulgeerd worden (met ijsgruis 2e keer malen voor de fijne structuur)
Is er een speciale reden waarom jij dat niet hebt gedaan?
 
Ziet er mooi uit.
Normaal gesproken moet rookworst ge-emulgeerd worden (met ijsgruis 2e keer malen voor de fijne structuur)
Is er een speciale reden waarom jij dat niet hebt gedaan?
nee had het wel gezien maar niet gedaan. worst was super sappig.
 
Wat geweldig, zelf rookworst maken :love: dat ik daar zelf nooit eerder aan heb gedacht 🤦‍♀️
De laatste paar jaar wil ik het liefst verse kip rookworst, Jumbo verkoopt het maar bij onze Jumbo zijn ze niet altijd voorradig 🤬
Dit moeten we hier echt zelf een keer gaan maken maar dan i.p.v. varken, kip.

Die laatste foto 🥰 het ziet er om te smullen uit.
 
Die rookworsten zien er echt enorm lekker uit! Moet dat ook snel eens maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan