BasBQ
Beef en Steak

Rookkaas

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Vandaag Rookkaas gemaakt van jong-belegenkaas.

Had een stuk van bijna 2kg deze verdeeld in 6 stukken.
Rookkaas001.jpg


Coldsmoker klaar gemaakt en de kaas op de Q gelegen.
Rookkaas002.jpg


Na 2 uur roken zag het er zo uit,geen groot verschil.
Rookkaas003.jpg

Rookkaas005.jpg


Coldsmoker na 2uur.
Rookkaas004.jpg


De kaas vacuum getrokken.
Rookkaas006.jpg


En nu maar een week laten rijpen.
 
mooie kaas Mike, was je ook nog zout aan het roken?
Ben erg benieuwd of de kaas net zo smaakt als de rook kaas die je in de winkel koopt.
Ik wacht het af
 
HOE LANG HEB JE DE KAAS GEROOKT?
Ziet er mooi uit.
 
Lekker hoor :D
 
Zo we zijn 1 week verder.
1 stuk heb ik in plakken gesneden.
Ik vind het heerlijk,ben benieuwd wat de rest van mijn proefpanel er van vind.
 
ga maar snel een cold smoker bestellen
 
Ik wil dit ook eens gaan proberen, maar is het voor de smaak van belang dat je de kaas hierna vacu?m verpakt ?
 
Je moet het toch wel een week laten liggen,maar dat hoeft niet perse vacuum.
Je kan ook een ziplock zakje gebruiken.
 
Ok, Thx ik was al bang dat ik er ook nog een vacuum machientje oid bij moest kopen  ;D
 
Nee, joh dat hoeft niet :)

Is lekker h? Mike :D Ik moet die van mij nog proberen, heb zoveel spul in huis om op te eten, gelukkig blijft het langer goed na het roken.
 
ik heb het zondag ook gedaan kaas koud gerookt ( helaas is het niet waar geen foto van) ik heb ze in de ijskast gestopt ver weg uit het gezicht dus nu maar hopen dat ik ze vergeet voor een week.
het enige wat ik wel vond is er had een stuk kaas boven de rook gelegen en das wel er verkleurd ten op zichte van de rest 
 
@Henk, ik hou mijn kaas ook weg van directe rook, eigenlijk zie je er niets aan na het roken.
 
Ja ik heb het geproefd het is wel even wennen, maar wel heerlijk Rook smaak perecft het overheerst niet en wat het belangrijkste is de vrouw vindt het erg lekker  :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan