BasBQ
Beef en Steak

Risotto spinazie en zalm

 

MrMatti

Kooltjesharker
Berichten
236
Vandaag weer eens een lekkere risotto van de kamado getoverd. Het bevalt me erg goed risotto op deze alternatieve wijze te bereiden. Zalm in de skillet met een smokey touch van eiken snippers.

Voor de liefhebbers van risotto raad ik je het zeker eens aan op de Q te maken, en voor degene die er geen liefhebbers van zijn, die raadt ik het ook aan!

--

Kamado naar +/- 220c

400gr gewassen spinazie bakken tot het geslonken is. Apart zetten.

1 hele ui snipperen en in voldoende olijfolie glazig bakken, daarna knoflook met wat overige kruiden (1 tl dille, 1 tl oregano en 1tl zwarte peper) minuutje mee bakken.
175 gr risotto rijst (ik heb voorkeur voor "carnaroli") ook minuutje of 2 mee bakken. Tussen door enkele maal deksel kort open om te roeren.
Afblussen met droge witte wijn (klein glaasje: +/- 75 ml). Deze in laten koken en daarna de hete groentebouillon (700ml) aan de pan toevoegen. Gedurende gehele proces deksel er op laten. (Op het einde nog een fototje met deksel er af gemaakt om resultaat te laten zien!)

Na 10 minuten skillet plaatsen op directe zone.

Na ongeveer 15 minuten de gebakken spinazie toevoegen, dan nog kleine 5 minuten op de indirecte zone laten. Daarna uit de Q halen, scheutje room, 25 gr geraspte parmezaanse kaas en eventueel klontje boter toevoegen en goed doorroeren. Hij mag nu even ontspannen. Tot de zalm klaar is.

Tijdens de laatste 5 minuten van de risotto op de Q ga je verder met de zalm. Gooi wat rooksnippers op de kolen (ik gebruikte eikensnippers), olijfolie in skillet en zalm op de huid aan bakken. Na paar minuten zalm wat om en om bakken, in ieder geval streven naar knapperig velletje! Kerntemperatuur meet ik niet met zalm, ik voel de gaarheid liever met mijn vingers. In het dikke gedeelte mooi nog wat glazig.

Lekker royaal bordje vullen en glaasje droge witte wijn er bij! Die was tenslotte toch al opengemaakt!

Eet smakelijk!

40dc62d5b1e157909f83e41292391a37.jpg
64a98d7ef86d8812cff9fd4978a3d5fb.jpg
3437fae23a4ec9f8c1f34fbe753cc805.jpg
9ef9a97e65c0c2ad5f89534236892286.jpg
3116d93b99a6757b91e966ec5581ddbf.jpg
4f40cb9999509d17ca03bd18c26a7015.jpg
8f7311ab79debde0479e170434aec7be.jpg
09ca18e3da2189fb7aede72dbc58da8d.jpg
0631d997d2c6847108cfaa271829c48d.jpg
b82f5b9423acdae4f0f000aa36473214.jpg
3528cec8dfd74d4787aba3f89484cb02.jpg
fef948378eff86493ead2a6c3b332ef7.jpg
45d7969bc5758c61ad8af2f659805896.jpg
 
Normaal zou ik vol lof zitten en je hebt dat super gemaakt, maar risotto is één van de weinige dingen die ik echt vies vind :D

Maar de meesten vinden het wel lekker. Vooral mijn vrouw. Leuk om te zien hoe het gelukt is.
 
Normaal zou ik vol lof zitten en je hebt dat super gemaakt, maar risotto is één van de weinige dingen die ik echt vies vind :D

Maar de meesten vinden het wel lekker. Vooral mijn vrouw. Leuk om te zien hoe het gelukt is.
Misschien toch eens voor je vrouw maken dan!
 
Ziet er heerlijk uit. En leuke bereiding.
 
Mooie complete maaltijd van de Q. En lekker veel plaatjes er bij, helemaal top. Risotto en zalm lust ik. Toch eens onthouden deze. TNX voor de inspiratie
 
Terug
Bovenaan Onderaan