BasBQ
Beef en Steak

Ribeye (caveman) met tartiflette

 
 
 
 

@rno

BBQ Junkie
Berichten
6.277
M’n vriendin had een ovengerecht, maar dat kan ook op de Q vond ik. En moest toch aan voor de ribeye

Q aangestoken en lekker warm laten worden. Platesetter en rooster erin en op 200 graden gebracht.

De gerechten

1602439953105.jpeg


De geraspte kaas is niet gebruikt

Spekkies bakken, fijngesneden ui en knoflook (3 teentjes) erbij
100 ml wittewijn erbij en inkoken

Aardappeltjes effe voorgekookt en een laagje in de DO gedaan. Laagje gebakken spek + erover en laagje peper toegevoegd, dit nogmaals herhaald kookroom
erbij en afgedekt met in plakken gesneden tartiflette

1602440442331.jpeg


Deksel erop en 20 min in de Q.

1602440842848.jpeg


De gruyere geraspt en erover uit gestrooid en 5 min in de oven (grillstand) geplaatst

1602440910300.jpeg


Ondertussen kolen aan de Q toegevoegd en de ribeye uit de verpakking gehaald om wat droog te deppen

1602440789907.jpeg


kooltjes fijn gemaakt en grillen maar, 2 minuten per kant

1602440989796.jpeg


Klaar om het bod op te gaan, ribeye nog van wat pezo voorzien

1602441021994.jpeg


Dat heeft weer gemaakt
 
Blijft mooi om te zien dat Caveman

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
mooi maaltje zeg.
daarna wel een balansdag ingepland?
 
Heerlijke maaltijd. Tartiflette is ook gewoon een super gerecht.

Maar kleine vraag, wat is dat voor kaas?
Fromage pour tartiflette? Normaal wordt hier reblochon voor gebruikt...
 
Alleen al door naar dit lekkers te kijken ben ik een kilo aangekomen. Lijkt me heerlijk.
 
Blijft een mooi gezicht, het vlees zo direct op de kolen.
 
Kaas en aardappels, gouden combi, lijkt me heerlijk.
Caveman Ribeye ziet er ook goed uit.

Maar kleine vraag, wat is dat voor kaas?
Fromage pour tartiflette? Normaal wordt hier reblochon voor gebruikt...

Reblochon Heeft een AOC keurmerk, een Franse kwaliteitscontrole, Appellation d'origine Contrôlée (net zoals Champagne)
De melk die voor de kaas gebruikt mag worden, is uitsluitend afkomstig van de bergkoeien van de rassen abondance, tarine, of montbéliarde
(volgens wiki)
Om dat te omzeilen heet deze kaas waarschijnlijk Fromage pour tartiflette.
Geen Reblochon maar ongetwijfeld een heerlijk gewassen korst kaasje
 
Dank voor de uitleg Ewald.
het kaasje kan je niet vergeten. Word er elke keer aan herinnerd als de koelkast open gaat
 
OMG dit pannetje moet ik uit gaan proberen. Ik begin gewoon te droelen van al die kaas. Tijd dat de DO van stal gehaald gaat worden en ik me in dit gerecht ga verdiepen. Zeker als het samen kan met een dikke steak. TOP
 
Dank voor de uitleg Ewald.
het kaasje kan je niet vergeten. Word er elke keer aan herinnerd als de koelkast open gaat
Waar heb je dit kaasje gekocht?
 
Terug
Bovenaan Onderaan