We hadden nog anderhalve sparerib in de vriezer liggen dus daar moest natuurlijk wat leuks mee gebeuren.
Het plan is om een soort Chinese spareribs te maken met als bereidingswijze de easterwood methode maar dan aan de rotisserie, dus met directe warmte. De ribben liggen nu net in de marinade (recept en foto's volgen nog) en het plan is om ze rond 15:00 aan het spit te rijgen. Ik zit zelf te denken aan een dome temperatuur van zon 120-140 graden omdat de ribben natuurlijk ook de directe warmte van het vuur/de kolen krijgen, zit ik hier in de goede richting te denken?
Uiteindelijk als volgt uitgevoerd:
Marinade gemaakt geinspireerd op een aantal verschillende chinese rib recepten:
- 50g hoisin saus
- 50g ketjap manis
- 40g gembersiroop
- 40g sesamolie (hier zou ik volgende keer 20-30g van gebruiken)
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 kruidnagels
- 2 theelepels zout
- 90g cherry
de ribben zon 7 uur in de marinade gelegd.
De KJC2 met de Joetisserie ingesteld op zon 130-140 graden en een blokje kersenhout op de kolen gelegd, daarna de ribben aan het spit en op de BBQ
Toen na 75 minuutjes voor de eerste keer ingesmeerd en tegelijk met het maken van de saus (de marinade gemengd met wat appelcider azijn en wat ketjap manis) wat sesamzaadjes geroosterd.
Na de eerste 75 minuutjes hadden ze al een prachtige kleur. Even de temperatuur geprikt, die zat zo rond de 80 graden en ze voelden heerlijk zacht aan.
Na 90 minuutjes nog een keer met saus ingesmeerd, die nog 10 minuutjes laten drogen en daarna de ribben onder folie 15 minuutjes laten rusten. Ondertussen de zelfgesneden frietjes gebakken en de maaltijd was gereed. Het was vrij eenvoudig, friet met ribben zonder bijgerechten maar ze smaakten fantastisch!
Ik had al meerdere keren spareribs op de 3-2-1 methode of gewoon een uurtje of 6-8 'naked' op de BBQ gemaakt, maar ik moet zeggen dat deze snelle methode me erg goed bevalt. Al met al waren we dik tevreden met het resultaat, mooie smoke ring en sappige ribben die voor de snelle methode nog verrassend makkelijk van het bot kwamen.
Het plan is om een soort Chinese spareribs te maken met als bereidingswijze de easterwood methode maar dan aan de rotisserie, dus met directe warmte. De ribben liggen nu net in de marinade (recept en foto's volgen nog) en het plan is om ze rond 15:00 aan het spit te rijgen. Ik zit zelf te denken aan een dome temperatuur van zon 120-140 graden omdat de ribben natuurlijk ook de directe warmte van het vuur/de kolen krijgen, zit ik hier in de goede richting te denken?
Uiteindelijk als volgt uitgevoerd:
Marinade gemaakt geinspireerd op een aantal verschillende chinese rib recepten:
- 50g hoisin saus
- 50g ketjap manis
- 40g gembersiroop
- 40g sesamolie (hier zou ik volgende keer 20-30g van gebruiken)
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 kruidnagels
- 2 theelepels zout
- 90g cherry
de ribben zon 7 uur in de marinade gelegd.
De KJC2 met de Joetisserie ingesteld op zon 130-140 graden en een blokje kersenhout op de kolen gelegd, daarna de ribben aan het spit en op de BBQ
Toen na 75 minuutjes voor de eerste keer ingesmeerd en tegelijk met het maken van de saus (de marinade gemengd met wat appelcider azijn en wat ketjap manis) wat sesamzaadjes geroosterd.
Na de eerste 75 minuutjes hadden ze al een prachtige kleur. Even de temperatuur geprikt, die zat zo rond de 80 graden en ze voelden heerlijk zacht aan.
Na 90 minuutjes nog een keer met saus ingesmeerd, die nog 10 minuutjes laten drogen en daarna de ribben onder folie 15 minuutjes laten rusten. Ondertussen de zelfgesneden frietjes gebakken en de maaltijd was gereed. Het was vrij eenvoudig, friet met ribben zonder bijgerechten maar ze smaakten fantastisch!
Ik had al meerdere keren spareribs op de 3-2-1 methode of gewoon een uurtje of 6-8 'naked' op de BBQ gemaakt, maar ik moet zeggen dat deze snelle methode me erg goed bevalt. Al met al waren we dik tevreden met het resultaat, mooie smoke ring en sappige ribben die voor de snelle methode nog verrassend makkelijk van het bot kwamen.
Laatst bewerkt: