BasBQ
Beef en Steak

Reebout aan het spit

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Na een aantal maanden weinig te (kunnen) doen werd het tijd om weer eens aan de slag te gaan.
Deze keer hadden we een ree achterbout en de plaatjes ervan wilde ik graag met jullie delen.
Dit mooie stuk vlees had een gewicht van ruim 2 kilo, natuurlijk nog met het bot erin.

ACtC-3ffWi8sGgTel3JkAcICoHgd4UtQJH-rYK8GpR3PB6nO7Goi1EaNmRLkLsnQYiHcjPEiK8v9B2OdQnv0jVUU7WSNNBySekmw-1RQj6zOpgOWU52dlTlexnn6PnCO2EUthZDh277uaiQ4pET03Lf-crEX=w876-h657-no


Het idee was om deze deze reebout een lekkere roast te maken aan het spit. Dus eerst een paar botten eruit.

ACtC-3eYTSRbzT3Rq-7nw1Pam86-f9q9x7pzn-0ihqsvOSHRmocvW7iGV7WxpzpBn5YAEsEKZP2xpMz8f1bZdsI50-sI6M_nehwBasBxPYRuDS8aLShWfV8sD2Ge3F-eoBFWocmBlMvwQYWkBFX4iFIMaUpf=w876-h657-no


De schenkel lieten we eraan zitten de bilpijp mocht ook in onze roast. Beetje zout en peper erop.
Paar stukjes knoflook erin en tussen de touwtjes wat takjes tijm.

ACtC-3eA3OFtXCxzz6svK1UFGLcJT2f7oZB2vXK84Klr_z6ZQ0_fNpmNLJhbgbkdhav1zdxOetrhzJouckz0y48JGz0--FfqptEkuGua5woGHJxCanOyBSsv3RuMzeguJ7BvP9koe27IoDr_-KKniVA777Hp=w876-h657-no


Onze mooie ree roast mocht aan het Weber spit, die we op een Bavaria ton hadden gezet.

ACtC-3deOjRiApwXVXztW3h4qUoDLvBO7U4MB-DbUOaeR-XwekTxZJJTmCgOdZKB-Qn0YVTB5EPlK-IHiOrF1_Dod8zmHxhs67QcVVvFZhEgxQW1n9qU-7TLrEtDdogcbVcDvIlANUWx1Wwlp3Zc2rBGbggq=w876-h657-no


Wat houtskool eromheen en natuurlijk een flinke chunk beuk. Natuurlijk gebruikten we de Meater+ om de kern in de gaten te houden.

ACtC-3d1BHeUcW1_5dM0a2TT_Pmn-xhBtX5AG4iJIztkYD6GIzYtGWmug3T3zIX17-cJDX2uoFR3ZsBqA2gCeotWhQ9WOWVD6Cz7i6tOPPhrtqGEsx2agTdgF2jKf5UKVF0fF_XPjxrCEaQ-UsWXbaFwV0pP=w876-h657-no


En als je dit aan je rotisserie ziet draaien, super.

ACtC-3csSP3hSmJNcxmJgE047pkyLeDB1qeBR6XHdNypKf9abEd6yBbArNWIa3PF62KQmy9kxzkqB60lH9hcikHLQGdD6V12CjfBFpff6TKSKRf0f9aR38h6Xl_D2umbj0qRQKNXGrwlZS61fF2XRaoVHHoV=w876-h657-no


Bij het bereiken van een kern van 57ºC. mocht onze roast even rusten.

ACtC-3d3gHXtW8_SSRQZI2cmfiWorkkltVXxX56AuiTFVd3K1ZLyw-UBZWLM0fezag5T_9rMBYn0bN5wDGFXT9kMzJZL_w3lC8vh0doBR4ekFdrQRcSi7xgmLLmJGKdpMvDjV3DYkW0zBd82-7MBsIfkUcIk=w876-h657-no


Spit eruit, touwtjes eraf, wat een kleurtje.

ACtC-3d1zFmAZqa4xF8NZ9ELRWF6C52zdx2xFPecDh7U62Twd5wG5yxplktcyh6kBVTV-2ijSiwM7vtEKyljTn9CMvPnz5vLcEqtyMo0AtapMrDnQy6ULtUnvsCBuKNnj_aBXXqbAkZPohzhxldIkcii3md6=w876-h657-no


En dan is het natuurlijk tijd om onze roast in plakken te snijden.

4Kqdz500_wYXLttNNj9AXGnb_9rYaY-ig-lN2W4NnwSHIld5XuBRiDBJzW3d7tFYfxfY5GmHv6G0HRa_HhV625CmR4hlLvPGfs8HQP7Id6fgJHfiYu-WfS8-sJb2idkgglXJ20DvlK7fwOI35sMrC45s3h2x2Tq7Szg-2yymboQprWzDTh8nRX36erfSFoVR49XLMp92fw1fPJjn5h6IFn_EH1ZUZ41XuNbKI4O_JoaToVM4QI27akYoDycAm2v914k6gVeMO5VX0tQH-C2r2GT1VOP4ij4NUgWs7F2F5zAEKbkw4ikiIxC949xxctCI55N-P8dcRn81HNYz8TIJOLGuIHdOudrvBOKZt8ppB_Wmc9WLts1z3_tqtfbt6mhe6AzeOYUQa-l7sEm1ERC3F-b43lbfrHansBtIN06E7wQV27-00g3N2sQV8anArZfxO6IRBRF7xbaGfejo_xRQ9qFRAffUQ9tp7gPgWhHi0m8Ua7WeQbbmWHXG3P4j2yi9FFxXnfsSJLlRShwsRkmfcByrgkE7M_q54ToSX1OEN5iRpmpVx-3BHZwK-j3zODbIY6N3wB2e0KWJeFbguKBpNYVK-Q9i_gsd4X8ojTTGQyI6E-YtX_zGn6hQhPbDV-daeTSR7FXHqtOXAxId1CH9Miww9iDmofLV0wWHR9lYt7IbCxi7QlhItWn84bo-7g=w876-h657-no


De reebout was super mals en heerlijk sappig.
Bedankt voor het lezen en natuurlijk kan je dit ook in bewegende beelden zien op ons YouTube kanaal.

Reebout roast
 
Alleen die kleur al zeg.
Wat is het nu van de takjes aan de buitenkant? Krijg je daar nog veel smaak voor terug?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Ree. Geweldig fijn vlees. Dit zal zeker gesmaakt hebben.
 
Dat ziet er prachtig uit zeg! Zal gesmaakt hebben :)
 
Mooie bereiding, super kleurtje heeft het vlees gekregen.

Groeten van Robert
 
Das ff lekker kijken op zondag ochtend.
Prachtig weer Ben. Complimenten.

Testje voor de kerst zeker ;)
 
Ziekbed lekker uit en zekers een mooie kleur gekregen
 
Hee Ben, gelukkig ben je er weer.
Dat ziet er weer geweldig mooi uit, het water loopt me in de mond, en inderdaad wat een prachtig kleurtje.
Ree heb ik zelf nog nooit gegeten, (de katten vinden het heerlijk gaan ervan grommen als Leeuwen)
Moet overigens dus erg lekker zijn, weinig wildsmaak toch?
 
Ah Ben, mooi dat je weer nieuwe posting hebt, had je rapportages al gemist. Zag op je filmpje dat jij als voormalig slager geen fatsoenlijke uitbeen messen meer in huis had? Maar wel mooi om even dat uitbenen te zien, ervaring laat zich zien, leuk.
 
Hee Ben, gelukkig ben je er weer.
Dat ziet er weer geweldig mooi uit, het water loopt me in de mond, en inderdaad wat een prachtig kleurtje.
Ree heb ik zelf nog nooit gegeten, (de katten vinden het heerlijk gaan ervan grommen als Leeuwen)
Moet overigens dus erg lekker zijn, weinig wildsmaak toch?
Dank je Ewald is idd erg lekker. Ik vind dat ree een best zachte smaak heeft in verhouding met ander wild, echt een aanrader!
 
Ah Ben, mooi dat je weer nieuwe posting hebt, had je rapportages al gemist. Zag op je filmpje dat jij als voormalig slager geen fatsoenlijke uitbeen messen meer in huis had? Maar wel mooi om even dat uitbenen te zien, ervaring laat zich zien, leuk.
idd geen uitbeen messen in huis 😂 en dat 'slageren' in vids zeg maar, wil ik vaker gaan doen.
 
Heerlijke plaatjes weer Ben. Fijn dat je weer back in action bent. Hopelijk alles wel met jullie.
Mooie bedreiging van zn achterpoot. Zal de plaatjes eens in de familie app gooien. Dan zal het niet lang duren alvorens ik 2 poten in de vriezer heb zitten . Want dit lusten wij wel Ben
 
Hallo Ben.
Heerlijke bout kan je ons mee verwennen.
We zijn blij dat je er weer bij kan zijn naar we hopen in goede gezondheid we misten je kundige commentaren en ideeën ;)
 
Heerlijke plaatjes weer Ben. Fijn dat je weer back in action bent. Hopelijk alles wel met jullie.
Mooie bedreiging van zn achterpoot. Zal de plaatjes eens in de familie app gooien. Dan zal het niet lang duren alvorens ik 2 poten in de vriezer heb zitten . Want dit lusten wij wel Ben
dank je Bram, hier gelukkig geen corona problemen, en dat die boutjes in je vriezer gaan belanden...daar kijk ik niet van op;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan