- Berichten
- 28
Goedenavond allemaal!
Vandaag heb ik mij gewaagd om een mooie Livar procureur van ongeveer 2kg om te toveren tot Pulled Pork!
Ik heb de wedstrijd variant van Noskos gevolgd en alle bijbehorende rubs, glaze en saus gebruikt.
Gisteren begonnen met de procureur injecteren en te bestrooien met de rub.
Vanmorgen om 9uur de Masterbuilt aangestoken op 120 graden samen met 3 appel chunks.
Om 09.30 ging hij er op.
Na 2 uur heb ik de temperatuur verlaagd naar 110 graden nadat mijn thermometer aangaf dat de kerntemperatuur al op 40 graden zat.
Om 13.30 ingesmeerd met de glaze en snel de deksel weer dicht, maar wat ruikt het al lekker! Er begint ook al een mooie bark te vormen.
Om 15.45 heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie en om 17.45 was de kerntemperatuur 90 graden! Met een sateprikker gevoeld en hij gleed er in zonder weerstand.
Samen met het vocht uit de folie gepulled en stiekem al wat geproefd. Er is een mooie rookring gevormd!
Dit was genieten!
Ik zat wel een beetje in de stress dat hij eerder klaar zou zijn maar gelukkig was hij precies rond etenstijd goed!
Morgen ga ik de restjes gebruiken om wraps te maken.
Wat een heerlijke hobby hebben wij toch!
Vandaag heb ik mij gewaagd om een mooie Livar procureur van ongeveer 2kg om te toveren tot Pulled Pork!
Ik heb de wedstrijd variant van Noskos gevolgd en alle bijbehorende rubs, glaze en saus gebruikt.
Gisteren begonnen met de procureur injecteren en te bestrooien met de rub.
Vanmorgen om 9uur de Masterbuilt aangestoken op 120 graden samen met 3 appel chunks.
Om 09.30 ging hij er op.
Na 2 uur heb ik de temperatuur verlaagd naar 110 graden nadat mijn thermometer aangaf dat de kerntemperatuur al op 40 graden zat.
Om 13.30 ingesmeerd met de glaze en snel de deksel weer dicht, maar wat ruikt het al lekker! Er begint ook al een mooie bark te vormen.
Om 15.45 heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie en om 17.45 was de kerntemperatuur 90 graden! Met een sateprikker gevoeld en hij gleed er in zonder weerstand.
Samen met het vocht uit de folie gepulled en stiekem al wat geproefd. Er is een mooie rookring gevormd!
Dit was genieten!
Ik zat wel een beetje in de stress dat hij eerder klaar zou zijn maar gelukkig was hij precies rond etenstijd goed!
Morgen ga ik de restjes gebruiken om wraps te maken.
Wat een heerlijke hobby hebben wij toch!