BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork voor varkentje

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.666
Al een aantal keer heb ik pulled pork gemaakt, maar nog nooit hier voor het varkentje.
Wordt ook de eerste keer op de kamado Joe, ben benieuwd of ik dit nog ga merken in het resultaat.

vanavond vast de Boston Butt in de rub gezet.
hiervoor maak ik eigenlijk altijd zelf de Carolina bbq rub.
8BC0DFB1-F9D4-43B0-9356-255899A492D9.jpeg

D1258ACE-D888-46A9-AFFB-E67D56959E7A.jpeg


nu mag hij ingepakt in de clingfilm 😉 lekker zijn ding gaan doen in de koelkast.

487292D7-BF31-468B-AA06-1328E823AAAD.jpeg


Morgen vroeg eruit, dan ga ik dit verhaal verder aanvullen.
 
Met de huidige gasprijzen is koken op houtskool gewoon het voordeligste wat er is.
De Big Joe is gewoon een goede diepte investering geweest

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Sausje 1 in de maak.
37C72445-1308-4094-92C8-5F1CD75C0354.jpeg


7397D21D-312F-4A5E-AA1A-A2AE6884509F.jpeg
 
Omdat niet iedereen vanmiddag van pittig houd ook maar een zoete ketjap saus erbij.
5AFF0E8C-B560-42B8-92A1-4AAAE244E561.jpeg

3DD19344-5BA3-4AF0-A519-58F105EC8E0A.jpeg


Stiekem even gespiekt bij het vlees, 57 graden kern nu.
1B9211EE-5864-40A2-B571-2F8823F81AC7.jpeg


We gaan de goeie kant op!
 
Gaat goed komen 👌🏻
Wordt ook de eerste keer op de kamado Joe, ben benieuwd of ik dit nog ga merken in het resultaat.
Ga je niet merken, hooguit meer rooksmaak maar dat zou ik eerder verwachten bij een pelletsmoker met smokeboost o.i.d.
 
Zojuist de 70 graden aangetikt en ingepakt.
Hij ziet er nu al fantastisch uit.
73F00AF1-4602-4370-8D1F-0ED9F8D3F448.jpeg

8FBA7D80-A4DB-4EF6-A447-6BB103CD3DBC.jpeg

5EB3D4E2-DD91-451E-8044-6834CD4112BC.jpeg


Ook begint de coleslaw vorm te krijgen.

B1FBFBD0-4CBE-4F35-AF9E-48CCFAA3FE5C.jpeg
 
Gaat lekker hoor.
Op advies en naar recept van het forum hier maak ik de coleslaw altijd een dagje eerder.
Dan wordt hij wat zachter.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Zo, 92 graden bereikt.
de probe eruit en in een bakje gezet, iets meer folie eroverheen en in de box.
AC60A0A8-BEB3-4A2A-9F63-F23F9CD14229.jpeg


27B1D41A-90F6-4578-A227-B1684FF9930C.jpeg

A9C25328-5B95-47EA-A907-C39338CE4E64.jpeg


Nu uurtje rusten en dan pullen, kan niet wachten!
 
Mooie sessie zo! Ben benieuwd hoe het smaakt, maar ik denk dat ik het antwoord wel weet 😋
 
Nou….
Mijn gasten waren wat later dus het vlees heeft ruim anderhalf uur kunnen rusten.
A1B7C1B8-70AF-47A4-89C7-323002B3B396.jpeg


maar het was het wachten waard!

E8C4108C-EE6F-4198-9BE0-B57D09630919.jpeg

5C28E563-2976-4DFF-999F-1F5BC4D4D59B.jpeg

B5A39E0D-B87C-4339-8267-586133824A1C.jpeg

AA1006DD-C60C-4430-B626-E6E01271951C.jpeg


Op een broodje met wat zelf gesneden frietjes was het heerlijk! 😋😋

Ik heb niet het idee dat het anders dan anders ging omdat het nu op een kamado gemaakt is, alleen dat het nu zeker een uur sneller ging dan normaal.
(heb ongeveer hetzelfde stuk vlees altijd)

qua smaak maakt het in ieder geval niets uit.

al met al weer een hele dag bezig geweest, maar het was het meer dan waard.
 
Yes! Bedankt Frits.
 
ziet er erg lekker uit zo met die coleslaw!
 
Kijk dat is een best stuk vlees om PP van te maken. Staat hier nog altijd op het verlanglijstje. Ziet er iig verdomd lekker uit. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Terug
Bovenaan Onderaan