BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork stress 😱

 
 
 
 

@rno

BBQ Junkie
Berichten
6.277
Het was zo ver, ook eens pulled pork maken

Maandag een bestelling bij Beef & Steak geplaatst zodat het dinsdagavond avond geleverd kon worden, Heyde hoeve Boston butt. En alvast een brisket ear ☺️

9F7544B7-193E-4B23-8063-6FB847A4DCF8.jpeg


Hadden niet de Noskos pulled pork kruiden, maar effe snel bij Vuur & Rook besteld. Ook gelijk maar een knop voor m’n pan en de chicken kruiden mee besteld

4752DACD-A8BA-4DD2-BDCB-CEDE415BEBA3.jpeg


Vrijdag de butt geïnjecteerd en in de rub gezet
Appelsap, worcester sause en appel azijn gemengd en hier de Noskos kruiden aan toegevoegd. Ik dacht (en hoopte) wat goed is voor de buitenkant is ook goed voor erin.

2CEA098E-E9E5-4A64-B315-C1951AC2CFF9.jpeg


En ingepakt de koelkast in

B46F7062-EDB4-4230-98EF-46C544D19B43.jpeg


Toen begon het ‘s avonds had het Noskos recept in gedachte maar bedacht me opeens dat ik geen procureur had maar een butt 😱 en zag toen hele andere tijden voorbij komen en m’n dochter zou na’t werk komen en er om 19.00 uur zijn. Gelukkig wel in slaap kunnen komen ☺️

Om 09.45 uur het eitje aan, dacht zie wel hoe het loopt.
2 blokjes kers en 1 appel er in, platesette, lekbak, rooster en de butt geplaatst.

42C66651-126C-488E-8551-F24393627BBE.jpeg


Genius geplaatst.
Pit op 120 graden ingesteld en de meat op 74, toch de Noskos instelling aangehouden. Of de 5 uur natuurlijk.

Kijk’m roken ☺️

6400B975-8AF2-4519-BDF4-9415018B32A2.jpeg


Na 4 uur de butt op 74 graden??
Ook de thermapen gaf dit op diverse plekken aan. Dus besloten het vlees het verloop te laten bepalen.

Lakken dus.
Dit met een lak van appel azijn, wat bruine suiker en spareribs lack smokey gedaan. Effe verwarmd in een pannetje

8C0BF168-02B0-4DFD-AA8D-5781EC6ED6FC.jpeg


In het achterhoofd het recept van Noskos dat dit 2 uur zou mogen.
Tijd om boodschappen te doen. En bij de Lidl hadden ze de door Dennis aangegeven aluminiumfolie 👍🏻👍🏻, dank.

Na een uur de butt al bij de 84 graden en wetend dat het in de folie, na de 2 uur door zou mogen naar de 90 graden.

A3E2C326-6EEB-4F07-99D2-6D0317B3DE87.jpeg


Besloten de butt al in te pakken en door te laten gaan naar de 90 graden
Hierna een 15 min. laten uitdampen en weer in ingepakt, handdoek erom in een koeltas gedaan en dit weer de oven in om warm te blijven (oven uit hè 😉) het zou nog effe duren voor m’n heiligdom er zou zijn 😊

Er was wel een stukkie weg voor de verpakking dicht ging 😱

92DFE8E5-D81C-49D2-9067-32C0184E85A7.jpeg


Om iets oven 7enen kon de butt uitgepakt en gepulled worden

CF760DF2-6980-48DE-88B6-6BB21879D70C.jpeg


Tijd om het op een broodje te doen en te vergezellen met een heerlijk glas appelsap 😂😂😂 (heb piket en de kans is altijd aanwezig dat ik de motor op moet)

CF5439F6-FB1C-4DCC-AC19-7F3941A9DEB3.jpeg


Ondanks alle spanning en afwijkende tijden (??) gelukkig de vlees temp het verloop laten bepalen en een lekkere Pulled pork geserveerd.
 
Laatst bewerkt:
En, hoe Is het gegaan?
 
Goed gedaan, de tijden zijn een richtlijn, soms bepaald de temperatuur maar uiteindelijk is het de prik test die bepaald of het klaar is. Welkom bij de grote drie.
 
Goed gedaan, de tijden zijn een richtlijn, soms bepaald de temperatuur maar uiteindelijk is het de prik test die bepaald of het klaar is. Welkom bij de grote drie.

Dank je Frits,
Ben uiteindelijk ook blij dat ik de temp en de prik test heb aangehouden, wel wat uren eerder klaar dan “geplant” 😊
 
Pulled Pork kan je prima warm houden. Na het uitwasemen gewoon inpakken in een paar handdoeken en in een ‘koelbox’ leggen. Op wedstrijden houden we het zo warm voor wel zes uur om het dan pas te pullen.
 
Mooi resultaat. Fijn dat het goed gelukt is.
Proficiat met de knor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan