BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork op zaterdag

 
 
 

RookEnVuur

Vuurmaker
Berichten
59
Morgen pulled pork maken van 2,5 kg procureur. Nu alvast voorbereiden: vlees in de rub, bbq klaarzetten, wekker om 7:00...

2BB7617B-CCB7-4433-B694-2D0876964355.jpeg

7D7FFE3F-09A2-4345-9479-616D194170DA.jpeg

Rub bestaat uit:
- suiker
- paprikapoeder
- komijn
- knoflook
- zout
- peper

morgen weer verder.
 
Succes. Gaat zeker lukken.
 
Inmiddels ingepakt, kerntemperatuur zo’n 70 graden, mooie bark. Ondertussen wat andere dingen doen.

veel recepten geven een glaze met appelsap. Tijd om alle keukentools te gebruiken
2820B701-0F30-43C7-8ECC-7AA6CA21DEE0.jpeg

170583BA-1BA9-4438-8970-C44A626ED9FC.jpeg


ook de koolsla is inmiddels klaar, met rode kool dit keer:
3A5303C3-F4F5-4FEF-BC97-44328E378C52.jpeg

ingreditenten:
- rode kool
- rode ui
- wortel
- mayo
- appel azijn
- mosterd
- yoghurt
- zout en peper

tot slot ook een zuurdesum brood gemaakt (deeg gisteren avond al), maar is niet op de Q geweest
F4EDD05D-DB37-4A98-84F9-3E43626DEC35.jpeg

En nu de glaze en BBQ saus maken... behoorlijk wat werk zo 😉
 
Iets met ziel en zaligheid... From scratch krijgt een nieuwe betekenis... Zelf appelsap maken 🤛🏻
 
We zullen zo wel aan kunnen schuiven toch? 😉
 
Zo, schuif allen maar aan!
Eerst de saus, van verse appelsap (uit eigen tuin), worcestersaus, ui, knoflook, pepertjes (uit eigen tuin), honing (vriend imker), suiker, sap van het vlees, appelazijn en ketchup.
CB5D1C34-15BD-452C-AD05-047103E144D8.jpeg

1A6124DE-7DCA-4042-8AC7-3749DD243BCD.jpeg

ondertussen vlees ingepakt en temp lijst bijhouden.
13218DA1-625B-417B-95CC-997E9ABDC6AC.jpeg

3D495547-B189-4892-86A1-1254EAE67D86.jpeg

Dan het moment, eraf, uurtje laten rusten, trekken en saus erbij.
6B9367C9-8F70-49A3-BC9E-C86DFB78220B.jpeg

D282CE51-2243-4617-9D10-0A298D288BC8.jpeg

10033CBB-14A3-4863-B208-2633FA0B7CF7.jpeg

En dan het eindresultaat, op een broodje.

5A211D09-EC1C-4782-8283-BDD29D9055FE.jpeg

CBF2DDC2-0A14-4070-B911-2AE26AC6D06A.jpeg

Buiten is meer licht.

24ADBF00-1405-4B0D-99BF-57CFCEEAC979.jpeg
 
Machtig wat heb jij dit goed aangepakt! Complimenten, lekker hè zo’n dagje hobbyen.
deze is aan de buitenkant in ieder geval erg goed gelukt en een leuk detail om eens rode kool te gebruiken.
Was de smaak ook raak?
 
Dit is een perfect resultaat, in combi met een duidelijke verslaglegging.
Mooi zo. Laat het smaken.
 
Wauw, complimenten. Iets wat met zoveel toewijding Is gemaakt moet wel lekker zijn.
De foto's laten me in ieder geval watertanden
 
Heerlijke reportage, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan