BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork Loempia's

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.011
IMG_0972.JPG


Deze heb ik ooit bij noskos mogen proeven en ze waren heerlijk.

Ingredi?nten:

- 350 gram Pulled Pork in kleine blokjes
- 300 gram Witte kool
- 1 geraspte Winterwortel
- Sweet Baby Ray's BBQ sauce
- filodeeg
- 2 geklutste eierdooiers

Tip: wikkel het filodeeg in een natte doek dan kan je de blaadjes makkelijker van elkaar lostrekken.

Werkwijze:

Snijd de witte kool klein en meng dit met de geraspte winterwortel.

IMG_0960.JPG


Voeg hieraan de gesneden Pulled Pork toe.

IMG_0962.JPG


Meng dit alles met de Sweet Baby Ray's tot een smeu?g geheel.

IMG_0963.JPG


Nu kan je de loempia's gaan maken.

Leg hiervoor een velletje filodeeg voor je in een ruit en leg hierop een goede eetlepel loempia-vulling.

IMG_0964.JPG


Vouw de onderste punt over het mengsel.

IMG_0965.JPG


Vouw de twee buitenste punten naar binnen als een envoloppe.

IMG_0966.JPG



Rol het mengsel stevig op naar boven, laat de bovenste driehoek nog even vrij. Besmeer de rand hiervan met de eierdooier.

IMG_0970.JPG


Rol nu het laatse stukje ook op en herhaal dit totdat het mengsel op is (25 loempia's moet kunnen).

IMG_0973.JPG


De loempia's moeten ongeveer 5 minuten in de frituur voordat ze klaar zijn.

Bedankt voor het kijken
 
Lekker!! Recept was een beetje freewheelen naar tante Paula Deen ;-) Ze zijn ook prima in te vriezen!
 
Hier vinden ze het ook een supersnack. Bij de volgende sessie maak ik gelijk een dubbele portie!
 
ziet er verrukkelijk uit, wil van het weekend weer pp maken, dus komt dit recept goed uit
 
Ik vind het schitterend. Ga ze zeker ook eens maken.

Frituren is heerlijk, maar kunnen ze ook op de bbq? Volgens mij had ik dat eens van Noskos gehoord...
 
Ja dat had ik ook begrepen maar niet van Dennis geloof ik, ik zal het de volgende keer proberen :)
 
Aart en Ewald hadden loempia's (geen PP maar andere) gemaakt bij Nose to Tail, dat deden ze met filodeeg (ik maak ze zelf met loempiavelletjes), die hadden ze ingesmeerd met olie (of gesmolten boter, daar wil ik vanaf zijn) en die werden toen indirect op de BBQ bereid, wel op 175°C denk ik anders worden ze niet echt knapperig.
 
Hmz... hoop dat ik gauw m'n appelhout krijg, dan kunnen er 2 nekken op de Q.
Kan ik daarna dit proberen ;D
 
Oh en mag ik van harte de Carolina Mustard Sauce aanbevelen hierbij?!?
 
Ze zien er goed uit.
Ik heb er nog 6 in de vriezer,ga maar weer eens nieuwe maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan