BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork eerste keer

 
 

Tom

Kooltjesharker
Berichten
169
Hoi allemaal,

Afgelopen zaterdag kwam ik op het goede idee om pulled pork te gaan maken.
Even naar de Makro gegaan en een mooi stuk procureur van 2,6 KG gekocht.

Zondagochtend om 07:00 de wekker gezet om het vlees in de rub te zetten en de BBQ aan te steken.
E754A2EB-C8C6-49A6-B41D-F47A9050150B.jpeg


Heb hem 5 uur op de BBQ gehad op 110-120 graden indirect.
Toen heb ik hem snel ingepakt en terug op de BBQ gehad voor 2 uur en 15 min.
361BA898-F5BE-4F52-A72C-9FE933B37682.jpeg

Na die 2 uur en 15 min zag het er zo uit.
1AA8AB1F-298F-4411-87FA-0C990027D652.jpeg

7A58AC3D-702F-4E5A-A464-1E5C33CBE65C.jpeg



Even de folie voor een kwartier open gehad, zodat het vlees even kon uitdampen en toen een uur laten rusten in de folie.
En toen kon het pullen beginnen😁.
907932FE-3B4D-4CEF-9A62-34ED3C646ACF.jpeg

Heb dat samen met het vocht uit de folie en de BBQ saus van Blues Hog original gedaan.
En dit is het resultaat🤤.
92FB836A-456A-4549-BAE6-4AC104B7A19D.jpeg

E2A23087-7369-4E68-BFA5-1AE5C93250BC.jpeg


Dit recept heb ik via NOSKOS en het smaakte echt heel goed.
De eerste keer dat ik dit gemaakt heb en ga het zeker nog vaker doen.😁
Uiteindelijk zo’n 8,5 tot 9 uur bezig geweest, maar dat is het ook meer dan waard.
 
Zeer goed gelukt. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Mooie run! Hopelijk heeft het gesmaakt. Maar dat kan bijna niet anders als ik die foto’s zie . En gefeliciteerd met je knorrie!
 
Proficiat met de knorrie award. Ziet er lekker uit. Broodje en coleslaw erbij ?
Jammer dat, wegens de corona maatregelen, we niet met een proefpanel aan kunnen komen om een vorkje mee te prikken.
 
Proficiat met de knorrie award. Ziet er lekker uit. Broodje en coleslaw erbij ?
Jammer dat, wegens de corona maatregelen, we niet met een proefpanel aan kunnen komen om een vorkje mee te prikken.
Hahaha jammer dat dat nu niet kan🤣. Paar flessen bier erbij 😁👍🏼.
Ja had het vlees op een broodje met idd coleslaw maar geen foto’s want had echt te veel honger dus niet meer aan gedacht haha.
 
Gefeliciteerd met je knorretje.

De eerste pulled pork, dat vergeet je je hele leven niet meer !
 
lekker hoor. ziet er heerlijk uit
gefeliciteerd met je knor

ps
volgende keer 5 kilo maken. kan je de restjes in porties in de vriezer doen. PP is ook heerlijk in de nasi, hutspot, enz.
of weer gewoon op een broodje natuurlijk
 
lekker hoor. ziet er heerlijk uit
gefeliciteerd met je knor

ps
volgende keer 5 kilo maken. kan je de restjes in porties in de vriezer doen. PP is ook heerlijk in de nasi, hutspot, enz.
of weer gewoon op een broodje natuurlijk
Oh thnx voor de tip! Dat ga ik dan zeker doen😃
 
Mooie run PP. Blijft toch altijd spannend die eerste run. En een heerlijk resultaat als beloning.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Mooie pulled pork geworden, gefeliciteerd met je Knor 🥳
 
het is zeker goed gelukt ! Ik deed nooit een uurtje laten rusten, tot de visite een keer een uur later kwamen dan afgesproken, toen moest het wel. In de folie, in handdoek , in koelbox. Maar dat verschil merkte ik echt wel ! Sindsdien sla ik het "rusten" niet meer over !!
 
Terug
Bovenaan Onderaan