- Berichten
- 40
Het is al weer een tijdje terug dat ik pulled pork heb gemaakt. Dus ik dacht die zetten we op het programma van vandaag.
De voorgaande pulled pork gemaakt volgens wedstrijd pp recept van bbq-nl.com. En ja die bevalt zo goed, dat ik hem vandaag maar eens precies weer zo ga maken.
Procureur van 2,5 kg besteld en deze vanaf donderdagavond laten ontdooien in de koelkast.
Zaterdagavond de procureur geinjecteerd en in de rub gezet. Vervolgens het vlees afgedekt en teruggezet in de koelkast. Zondag wilde ik rond de klok van 8:15 beginnen.Toch iets anders gelopen waardoor ik om 09:15 de procureur op de bbq heb gedaan. Temperatuur van de bbq was de gehele sessie 120 graden celcius.
Volgens het recept moet je na 5 uur of kerntemperatuur van 74 graden de procureur in de glaze zetten. Dus ik kijken is de procureur 63 graden. Raar dacht ik maar ja de kruiden zitten vast dus maar de procureur in de glaze gezet. Nadat ik klaar was, realiseerde ik me dat het vlees pas 4 uur erop lag en dat ik nog een uurtje had moeten wachten. Niet zo handig maar weinig aan te doen. Omdat ik nog wat glaze overhad heb ik een uurtje later wederom een laag glaze aangebracht (op dat moment was de kern temperatuur 67 graden).
7 uurtjes verder de procureur in aluminiumfolie ingepakt en laten staan tot 90 graden kern temperatuur. Priktest gedaan en gemerkt dat de pp nog niet gereed was. Bij een kerntemperatuur van 92 graden was het zover.
Vlees eraf gehaald en laten uitdampen voor een kwartiertje. Daarna met de claws de procureur uit elkaar getrokken. En gemengd met de eindsaus.
Ik wilde een klassieke pp maken met een zacht bolletje en coleslaw. Ik kon allleen geen kooltje meer vinden in de supermarkt dus het plan aangepast naar een wrap. Even een ui en parika gebakken en dit tesamen met de pp in de wrap gedaan. Opgerold en smikkelen maar.
Het was weer geslaagd en omdat we met zijn tweeen waren nog iets lekkers voor de rest van de week!
De voorgaande pulled pork gemaakt volgens wedstrijd pp recept van bbq-nl.com. En ja die bevalt zo goed, dat ik hem vandaag maar eens precies weer zo ga maken.
Procureur van 2,5 kg besteld en deze vanaf donderdagavond laten ontdooien in de koelkast.
Zaterdagavond de procureur geinjecteerd en in de rub gezet. Vervolgens het vlees afgedekt en teruggezet in de koelkast. Zondag wilde ik rond de klok van 8:15 beginnen.Toch iets anders gelopen waardoor ik om 09:15 de procureur op de bbq heb gedaan. Temperatuur van de bbq was de gehele sessie 120 graden celcius.
Volgens het recept moet je na 5 uur of kerntemperatuur van 74 graden de procureur in de glaze zetten. Dus ik kijken is de procureur 63 graden. Raar dacht ik maar ja de kruiden zitten vast dus maar de procureur in de glaze gezet. Nadat ik klaar was, realiseerde ik me dat het vlees pas 4 uur erop lag en dat ik nog een uurtje had moeten wachten. Niet zo handig maar weinig aan te doen. Omdat ik nog wat glaze overhad heb ik een uurtje later wederom een laag glaze aangebracht (op dat moment was de kern temperatuur 67 graden).
7 uurtjes verder de procureur in aluminiumfolie ingepakt en laten staan tot 90 graden kern temperatuur. Priktest gedaan en gemerkt dat de pp nog niet gereed was. Bij een kerntemperatuur van 92 graden was het zover.
Vlees eraf gehaald en laten uitdampen voor een kwartiertje. Daarna met de claws de procureur uit elkaar getrokken. En gemengd met de eindsaus.
Ik wilde een klassieke pp maken met een zacht bolletje en coleslaw. Ik kon allleen geen kooltje meer vinden in de supermarkt dus het plan aangepast naar een wrap. Even een ui en parika gebakken en dit tesamen met de pp in de wrap gedaan. Opgerold en smikkelen maar.
Het was weer geslaagd en omdat we met zijn tweeen waren nog iets lekkers voor de rest van de week!