BasBQ
Beef en Steak

PP zondag

 
 

Richard2019

Sprokkelaar
Berichten
40
Het is al weer een tijdje terug dat ik pulled pork heb gemaakt. Dus ik dacht die zetten we op het programma van vandaag.

De voorgaande pulled pork gemaakt volgens wedstrijd pp recept van bbq-nl.com. En ja die bevalt zo goed, dat ik hem vandaag maar eens precies weer zo ga maken.

Procureur van 2,5 kg besteld en deze vanaf donderdagavond laten ontdooien in de koelkast.

Zaterdagavond de procureur geinjecteerd en in de rub gezet. Vervolgens het vlees afgedekt en teruggezet in de koelkast. Zondag wilde ik rond de klok van 8:15 beginnen.Toch iets anders gelopen waardoor ik om 09:15 de procureur op de bbq heb gedaan. Temperatuur van de bbq was de gehele sessie 120 graden celcius.

Volgens het recept moet je na 5 uur of kerntemperatuur van 74 graden de procureur in de glaze zetten. Dus ik kijken is de procureur 63 graden. Raar dacht ik maar ja de kruiden zitten vast dus maar de procureur in de glaze gezet. Nadat ik klaar was, realiseerde ik me dat het vlees pas 4 uur erop lag en dat ik nog een uurtje had moeten wachten. Niet zo handig maar weinig aan te doen. Omdat ik nog wat glaze overhad heb ik een uurtje later wederom een laag glaze aangebracht (op dat moment was de kern temperatuur 67 graden).

7 uurtjes verder de procureur in aluminiumfolie ingepakt en laten staan tot 90 graden kern temperatuur. Priktest gedaan en gemerkt dat de pp nog niet gereed was. Bij een kerntemperatuur van 92 graden was het zover.

Vlees eraf gehaald en laten uitdampen voor een kwartiertje. Daarna met de claws de procureur uit elkaar getrokken. En gemengd met de eindsaus.

Ik wilde een klassieke pp maken met een zacht bolletje en coleslaw. Ik kon allleen geen kooltje meer vinden in de supermarkt dus het plan aangepast naar een wrap. Even een ui en parika gebakken en dit tesamen met de pp in de wrap gedaan. Opgerold en smikkelen maar.

Het was weer geslaagd en omdat we met zijn tweeen waren nog iets lekkers voor de rest van de week!

D3A3055E-44CE-44BD-BA8F-1B18DECD0863.jpeg
125FAB29-3F07-47D1-947F-C1FE4A1C0DCE.jpeg
5D30F62D-71CD-4BE9-A48B-9A4D9D5317EA.jpeg
4182CA24-E4FB-4F0F-99EB-3841873B7D9C.jpeg
9220D14F-F312-4E11-9DAA-A372D540BD1D.jpeg
8A8D31BE-171E-414B-897C-F0F22D328E9E.jpeg
52967FDF-A1ED-41EC-946A-681E1D3CA0EC.jpeg
7DC4A55D-26E4-4C05-A393-70C0F5EA34DE.jpeg
 
Mooi verslag van heerlijke pulled pork. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Van harte. Jammie

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Richard, proficiat met de knorrie.
Ziet er netjes en smaakvol uit.,
 
mooi run hoor. met een smakelijk resultaat
gefeliciteerd met je knor
 
Run anders gelopen dan geplant maar het eind mag er zijn
 
Mooie run PP. Ziet er allemaal goed uit. Ik eet mn PP ook graag in een wrap. Krijg er honger van.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Terug
Bovenaan Onderaan