BasBQ
Beef en Steak

Portokippoburger - Not your average burger

 
 

Veluwse Bob

Pitmaster
Berichten
509
Vandaag was het dan zover! mijn inzending voor de fotowedstrijd.

Ik heb lang zitten denken over wat ik zou maken.. ja een burger maar wat :)
Glutenvrij, "gezond", divers.

Gekozen om een Portobellokipburger te maken.
Gebruikte ingredienten:
Portobello's
Olijfolie
Kipgehakt
Noskos kipkruiden
Belegen kaas
Zoete ui
Tomaat
Jalapeños peper
Slamix

Begonnen met het uithollen van de portobellos.
Buitenkans ingesmeerd met olijfolie werkelijk een wonder hoeveel ze op kunnen slurpen.
Deze vervolgens gevuld met een versnipperde zoete ui en kaas.
Kipgehakt burgers gekruid met noskos kruiden.
Vervolgens in de burgerpers.
Hoppa vervolgens alles op de BBQ.
Aangezien ik geen extra bindmiddel door het kipgehakt gedaan heb was het niet een heel stevig geheel.
Eerst de burgers op een stukje folie in de lekbak gegaard. Toen ze wat body hadden de burgers op het rvs rooster gelegd.
Toen alles er naar mijn mening lekker uitzag de burger samengesteld;
2 Portobellos gevuld met kaas en zoete ui.
Kipburger gekruid met noskos kruiden.
Tomaat
Jalapeños
Zoete uien ringen
Slamix

Met de restanten van de portobello en restant uit de koelkast geraspte kaas dit nog samen verpakt in de folie op de Q gelegd.
Was lekker voor erbij

Saus overbodig hij was smuiig, sappig, voor herhaling vatbaar

Notitie; foto's staan door elkaar geen idee waarom die dat zo doet.

20220820_175649.jpg


20220820_173235.jpg


20220820_172659.jpg


20220820_172155.jpg


20220820_171409.jpg


20220820_165507.jpg


20220820_162933.jpg


20220820_160701.jpg

20220820_175658.jpg
 
Laatst bewerkt:
Originele burger!
Lijkt me wel lekker.
 
Leuk probeersel en het is nog gelukt ook! Ziet er meer dan lekker uit (y)
 
Aparte burger Is het zeker. Lijkt me wel lastig eten. Maar dat maakt niet uit. Zeker als het gesmaakt heeft.
 
Aparte burger Is het zeker. Lijkt me wel lastig eten. Maar dat maakt niet uit. Zeker als het gesmaakt heeft.
Viel mij alles mee.. je knoeit een beetje doordat er wel wat vocht in de portobello's zit maar ze breken niet af of doormidden.. het is eigenlijk best stevig alleen je knoeit ietsjes maar daar ben ik gelukkig niet vies van wat is nou lekkerder dan met je handen eten :D
 
Laatst bewerkt:
Ziet er geinig uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan