BasBQ
Beef en Steak

Porkstrami Baconday 2021

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.846
In het kader van Baconday 2021 heb ik bedacht porkstrami te maken.
Pastrami stond al even op mijn lijstje, maar dank de reminder van Jet dit jaar eens gekozen voor iets uitgebreider.
Nee niet zelf mijn bacon maken, want daar geef ik eerlijk niet zoveel om 😒.
Nee laten we het anders doen.

Pastrami stond altijd al hoog op mijn lijstje, dus waarom niet porkstrami.
Pastrami van buikspek. Eigenlijk haast bacon te noemen.
En laat nu het toeval willen dat bbq-vriend @Ridevi71 dit vorig jaar gemaakt heeft en onlangs nog als echte pastrami met gewoon een klein stukje.

Mooi dacht ik. Klein stu is beter, dan hoef je niet het rest van het jaar hetzelfde te eten.
Dus daarom met een klein stukje buikspek begonnen en volgens recept van Noskos de pekel gemaakt.

Nu 4 dagen pekelen.
Wordt vervolgd.......
20210830_204838.jpg
20210831_182634.jpg
20210831_182851.jpg
20210831_182855.jpg
 
Laatst bewerkt:
Goed bezig maatje. Dat wordt genieten. Dit wordt ook een F1 porkstrami 😁
 
Lekker man!
 
Ziet er alvast veelbelovend uit, ben benieuwd naar het resultaat.
En als het alsnog te veel is dan kom ik wel ff langs om de restantjes op te pikken πŸ˜‹
 
Ik dacht dit blog alvast aan te maken met de gedachten wat foto's tussen door te maken.. Maar er valt natuurlijk vrij weinig te zien.... Omgedraaid πŸ˜‚

20210901_174316.jpg


20210901_174246.jpg
 
Pastrami is fantastisch. Ik ben wel benieuwd hoe deze variant is. Dat wordt vast lekker Remco!
 
Dag 4... Niet spannender..
Er staat inmiddels al wel 2 dagen een broertje bij... Echte pastrami als vergelijkingsmateriaal en omdat ik pekel over had πŸ˜‚

20210904_165443.jpg


20210904_165431.jpg
 
kan niet wachten..........
 
En en en. Dit duurt zoooooo lang 😫
 
Ja en..... Ik ga dadelijk eerst de kinderen weg brengen naar mijn ouders.. Om 14u terug... Q aan en gaan....

Het wordt dus avondeten ipv lunch. Nog langer wachten πŸ˜‚πŸ˜‚.
Ik hoop dat ik een stukje kan bewaren voor de vergelijking op dinsdag met de echte pastrami 😁.
 
En we zijn los.
Gisteren nog even het begin gemaakt voor de porkbelly burnt ends voor bij de wedstrijd.
Lekker simpel, nu nog een uurtje met bbq saus.

De pastrami met peper gekruid en de Jerk kruiden van @noskos.
Lekkere kruidenmix is dat zeg.... (Noskos zal zeggen: "ja dat weet ik" πŸ˜‚).
Extra zout heb ik achterwege gelaten, ik denk dat het al zout genoeg is.

20210905_134807.jpg
20210905_134943.jpg
20210905_135053.jpg
20210905_135208.jpg
20210905_135654.jpg
20210905_135750.jpg
20210905_135815.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan