Hi,
Morgen staat er hier porchetta op het programma. Heb wel eens eerder buikspek gemaakt in de oven, maar daar werd de zwoerd een mooie glaslaag. Nu ga ik sowieso een nachtje met baking soda aan gang om de huid beter te prepareren. Ik zat me alleen af te vragen of het ook een optie is om op het einde van de bereiding waarbij ik in de meeste recepten zie dat je de bbq hoger opstookt om de zwoerd goed te krijgen, het te proberen met de looflighter? Iemand ooit geprobeerd? Ben niet zo thuis in de theorie van dat echte crackling effect, maar lijkt me dat dit-snelle opwarming oid is. Of gaat het met de lootlighter juist te snel omdat die temp te hoog is?
Morgen staat er hier porchetta op het programma. Heb wel eens eerder buikspek gemaakt in de oven, maar daar werd de zwoerd een mooie glaslaag. Nu ga ik sowieso een nachtje met baking soda aan gang om de huid beter te prepareren. Ik zat me alleen af te vragen of het ook een optie is om op het einde van de bereiding waarbij ik in de meeste recepten zie dat je de bbq hoger opstookt om de zwoerd goed te krijgen, het te proberen met de looflighter? Iemand ooit geprobeerd? Ben niet zo thuis in de theorie van dat echte crackling effect, maar lijkt me dat dit-snelle opwarming oid is. Of gaat het met de lootlighter juist te snel omdat die temp te hoog is?