BasBQ
Beef en Steak

Pizza

 
 
 
 

Marcel

Pitmaster
Berichten
824
Het was weer tijd om ff lekker de temperatuur omhoog te gooien. Veel te lang een gematigd klimaat dus dacht dan doe ik het zelf wel....😉

maar tjonge jonge wat is het toch lekker een pizza op houtskool gestookt in eigen Q.

foto’s zeggen vaak meer

5B73589E-D268-4A65-AD17-DCB25EB4F045.jpeg


C6AF0DA7-EF38-49BE-848B-9E7703DB7DBB.jpeg
 
Heerlijk.
Pizza ziet er goed uit.
Schuif maar door hoor
 
Belliisimo! Steen direct boven het vuur, wordt hij dan niet te heet
 
Ziet er lekker uit.
Geluk gehad met de regen? Kwam hier aardig naar beneden
 
Ik doe mijn steen altijd indirect. Werd hij niet te heet op deze manier?
 
Belliisimo! Steen direct boven het vuur, wordt hij dan niet te heet
Het eerste wat ik dacht inderdaad!
Al lijkt het erop dat de pizza er mooi bij ligt zo..

*Pizza weer omhoog op de to-do list*
 
Belliisimo! Steen direct boven het vuur, wordt hij dan niet te heet
Als je goed kijkt naar de Setup “kan je zien” dat de steen ruim 25 cm boven de kolen is geplaatst. De temperatuur is 250-300 in de Q waardoor ik nog nooit een verbrande pizzabodem heb gehad.
 
Dank je Marcel, dat maakt veel duidelijk. Zelf zit ik op 325-350C bij pizza. En bij direct boven het vuur wisselt bij mij de temp van de steen te veel bij meerdere pizza’s. Mooi dat dit bij jou goed werkt. Goed om te zien dat er vele wegen naar Rome leiden 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan