BasBQ
Beef en Steak

Pizza op de Bastard (48u deeg)

Dquwe

Tondelzoeker
Berichten
4
Vandaag geëxperimenteerd met pizzadeeg dat 48u heeft gerezen in de koelkast. Het resultaat was heerlijk! Gebakken op 350°C.

Deeg waar ik 4 pizza's van maak:
410g bloem Type 00
267ml water
15g olijfolie
6g zout
3,5g gist
Snuf suiker

Alles kneden met de hand
Deegbol 1-2u rijzen
Verdelen in 4 stukken, bolletje van maken zonder al te veel te kneden
Deegbol in bakjes in koelkast plaatsen, in de bakjes doe ik wat olijfolie zodat ze er ook weer uit willen
48-72u in koelkast laten verder rijzen
1u voor gebruik uit koelkast halen

Om de bodem te vormen laat ik het deeg vallen in een bak met maisbloem, zodat alles niet meer plakt, je kan het dan zo uit elkaar trekken zonder dat t breekt.

Pizzasaus:
Blikje tomatenblokjes 20 min inkoken met peper/zout en 1 teen knoflook en oregano


Geïnspireerd op KamdoBjorn's recept


520fcd26d81652bb6be8a09b881800b1.jpg

d4723d9306577bcbc1b5d794cf69052b.jpg

1b3f09f151a17bbbf5b7027780efdfdf.jpg


0a994cae690f79d6cf6f41ddca40d2f0.jpg


5400f1568e79d9630a2debb1a53d8bef.jpg


2170f86ca45daa127ef97f9cda13fee4.jpg


8992146c84ebe6f7f49346f9a940bb0f.jpg

678d2b3929f2469788baed66217e950a.jpg

33f318d0415dd34329ce2c7c74b6c1fb.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dit ziet er lekker uit! Heb je wat meer info over de bereiding?
 
Ik vind ze er heel goed uit zien. Ik denk dat de lange rust/rijs tijd hed geheel erg goed heeft gedaan. Je korst ziet er mooi luchtig uit. Was hij licht krokant maar wel "broodachtig"?
 
Ik vind ze er heel goed uit zien. Ik denk dat de lange rust/rijs tijd hed geheel erg goed heeft gedaan. Je korst ziet er mooi luchtig uit. Was hij licht krokant maar wel "broodachtig"?
Thanks! Als de kamado goed heet is (350-400), krijg je een prachtige krokante bodem en korst. De eerste pizza was de steen/bbq nog niet heet genoeg (ondanks flink voorverwarmd) en dan is alles wat meer pizzabrood ipv pizza.
 
Machtig mooi. Hoe heet stook je de bbq?
 
wauw, dit is wel een toppertje hoor. hele mooie pizza's
zal gesmaakt hebben
 
Lekker hoor, en geen suiker in het deeg
 
heeeel mooi resultaat!

Pizza, altijd +1
 
Fantastisch dit!! Mijn lijstje wordt weer langer :)
 
Die zien er heerlijk uit! Interessante opstelling ook, ik leg meestal gewoon de pizzasteen op het rooster zodat er ruimte is tussen deflectors en pizzasteen. Wordt op deze manier uiteindelijk je pizzasteen niet te heet?
 
Lekker hoor, en geen suiker in het deeg
Zat een snufje suiker door, toegevoegd aan lijst met ingrediënten!


Die zien er heerlijk uit! Interessante opstelling ook, ik leg meestal gewoon de pizzasteen op het rooster zodat er ruimte is tussen deflectors en pizzasteen. Wordt op deze manier uiteindelijk je pizzasteen niet te heet?
De opstelling heb ik van KamadoBjorn, zie link bovenin. Er zit wel een centimeter ruimte tussen de heatdeflectors en de pizzasteen door een metalen moer er tussen te leggen. En wat is te heet? De Pizza is in 2-3 min gaar en de bodem verbrand niet. Heb dit ook wel een gedaan met 8 pizzas achter elkaar aan, was toen wel uurtje werk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan