BasBQ
Beef en Steak

Patat stoof

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.707
Gisteren
stoofvlees klaar gemaakt had Iers rundvlees zout en peper erop roken maar op de Bbq daarna boter in de Do vlees effe aan bakken
Ui en knoflook erbij het was witte ui en rode ui had ik nog liggen Dit ook effe bakken dan 2 flesje bokbier erbij (dit bier had ik indoor vast even verwarmd de bouillon ook ) wachten tot dit pruttelde .
Dan de bouillon erbij en de rozemarijn,Thijm,kruidnagel en laurierblaadjes dit ook weer laten pruttelen en na ongeveer 3 uur de koek erop (had rozijnen koek)
En maar weer verder pruttelen 😀
Na 5 uur was het klaar corina had ondertussen de patat en salade klaar gemaakt dat de stoof ook op het bord heerlijk hoefde niks bij van zout of peper heerlijk smullen 😋😋😋
En vandaag hebben we het gegeten met rijst en gewokte groente heerlijk weer 😋😋
BC3AD468-57C6-4A2A-BAD5-F710ED41B8EF.jpeg
34943197-3CF9-4FA2-97D6-10B59FDD0639.jpeg
5EF0AE75-783A-4C28-9F4A-731E49E77122.jpeg
B971BD64-B1F0-444A-91BD-8036F43529F6.jpeg
CBC43935-EE68-4BB6-9F15-54BC6AD6F539.jpeg
7DC21939-4332-445D-894E-DEACE565E6DF.jpeg
730DEC72-73B5-4F05-8624-E252FD3B303A.jpeg
C5CC0893-46EA-4E39-97B4-DD92400669BD.jpeg
3AC9D5D0-EB10-4589-AB76-BA1C402E392E.jpeg
74BA4D6B-4389-4718-B802-B9A0BAA8EBE3.jpeg
 
Lekker hoor. Frietje stoof Is eigenlijk een heerlijk gerecht.
Krijg er gewoon honger van piet.

Proef je een beetje rooksmaak terug in de stoof?
 
En nou heb ik zojuist gegeten maar als ik dit toch zie dan zou ik zo weer wat lusten, HEERLIJK ! 😉
 
Weinig beters dan een Frietje stoof 🥰
 
Dat ziet er heerlijk uit, moet dringend ook eens een Dutch Oven aanschaffen. Mijn Le Creuset pot is jammer genoeg te groot voor mijn barbecue.
 
Dat ziet er heerlijk uit, moet dringend ook eens een Dutch Oven aanschaffen. Mijn Le Creuset pot is jammer genoeg te groot voor mijn barbecue.
Niet te lang mee wachten, de tijd van de stoofpotten komt er weer aan. (nou lust ik die 'zomers ook wel hoor) 😉

 
Laatst bewerkt:
Zalig Piet, frietje stoof... man.
 
Wat lekker😋!. Hier ook weer eens tijd om een lekker stoofgerecht te gaan maken!
 
Ziet er weer erg goed uit Piet

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er top uit! Op hoeveel graden heb je dit indirect gemaakt?
en hoe lang heb je de riblappen laten roken?
 
Nog maar 1 x stoofvlees gemaakt in mijn leven, maar wel in de DO. En dat was zo goed bevallen dat het er wel eens vaker van moet komen. Goed dat je me eraan laat herinneren (y)

Mss een ander vraagje. Ik bak eerst het vlees en alle groenten aan voordat alles de pot in gaat. Daarna laat ik het eerst wat sudderen zonder deksel voor 20 minuten en daarna gaat het deksel erop (Ik volg min of meer het recept van een amerikaan). Zou het een meerwaarde zijn om die 20min zonder deksel te gebruiken om bv wat rookchips toe te voegen?
 
Niet te lang mee wachten, de tijd van de stoofpotten komt er weer aan. (nou lust ik die 'zomers ook wel hoor) 😉
Net een DO (Petromax FT6)besteld en nog 2 skillet(Petromax fp30h & fp35h)
Wij zijn thuis fan van stoverij van varkenswangen en dat is een gerecht wat in de zomer ook op de menu staat. De bereiding hiervan steeds op het fornuis en nadien in oven in mijn ovale Le Creuset
 
Lekker hoor. Frietje stoof Is eigenlijk een heerlijk gerecht.
Krijg er gewoon honger van piet.

Proef je een beetje rooksmaak terug in de stoof?
ik vind het altijd moeilijk om dat aan te geven er zitten zoveel smaken heb wel het idee dat er een rooksmaak aan zit 😋
 
Ziet er top uit! Op hoeveel graden heb je dit indirect gemaakt?
en hoe lang heb je de riblappen laten roken?
Had hem eerst op 110 graden en 45 min. Laten roken daarna naar 170 graden do op temperatuur en toen alles wat aan het pruttelen was lager laten gaan tot rond de 130
 
Terug
Bovenaan Onderaan