BasBQ
Beef en Steak

Pastéis de Nata / pastéis de Belém

Maarten215

Vuurmaker
 
 
Berichten
64
Beste bbq’ers
nadat is jaren geleden op slinkse wijze het recept bij mijn portugese schoonmoeder had ontfutseld, maak ik met enige regelmaat de pastéis de nata (of bij sommige beter bekend als de pastéis de belém). Dit heb ik eigenlijk altijd in de oven gedaan en vandaag besloten mijn vrouw en ik dat het ons leuk leek om dit in de kamado te doen! Het proces voorafgaand aan het daadwerkelijke bakken wijkt natuurlijk helemaal niet af. De vulling maken en het vullen van de bakjes is hetzelfde als bij bereiding in de oven. De barbecue heb ik voor het afbakken opgestookt naar 230 graden indirect. Vervolgens was het een kwestie van uitproberen. Uiteindelijk hebben de pastéis 20 à 25 min afgebakken in de kamado en daarna hebben ze 10 min afgekoeld.

Bom apetite!

0A8EEAFB-886E-4849-BA8B-F9EC2D49B00D.jpeg


5FEE9106-6015-4B50-9F17-E5AFF12B6209.jpeg


919E5A4E-F586-4F9F-8DEA-454AA351E75F.jpeg


C2DFAAB8-8DED-4001-A45B-5A6B6D5056A1.jpeg


8770FC81-2262-4CDE-8D06-C4116018C0CC.jpeg


2A7A54C5-F532-4D76-B6D4-B46DCF2CA2F1.jpeg


5FBE47B6-32E6-47E7-8484-E8E5B02B9320.jpeg


C4012519-52FA-465A-A71E-EC3E244F5BA4.jpeg


78A7318F-5E42-48B2-9494-049B5679FDE6.jpeg
 

de volle

Pitmaster
 
 
 
Berichten
819
Die wil ik ook wel maken. Gelieve wel in het Nederlands wat mijn portugees is weg/nooit gehad.
 

picosuma

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.556
Hier nog 1 voor het recept ziet er lekker uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Bovenaan Onderaan