BasBQ
Beef en Steak

Nog een Belg...

Stoffels

Vuurmaker
Berichten
51
Hallo iedereen,

Ik ben Stoffel, laatste halte op tram 3!! Geboren en getogen Limburger, nu woon ik het Waasland.
Al vele jaren een 'klassieke' bbq-fanaat, maar sinds onze verhuis enkele jaren terug begonnen op een oude kogelbbq (de volledige terminologie is me nog niet bekend) die de vorige eigenaar niet meer mee wou nemen.
Daar is sinds dit jaar een Taino Yuma bijgekomen, en sindsdien zet ik de eerste stappen in het smoken, maar wat was dat een smaakvolle openbaring. En nu is de stille microbe een brandende passie geworden! Daardoor ook met grote regelmaat hier komen kijken naar inspiratie en tips!
Voorlopig ook best tevreden van mijn smoker, nog geen nachtelijke sessies gedaan, maar wel al heerlijke ribbetjes, entrecote, zalm, moink balls... de basics dus!
In mijn vrije tijd en alle andere tijd ben ik, samen met vrouwtje lief, zelfstandig uitbater van een supermarkt. Hier gaan we proberen om de passie voor low and slow door te geven aan onze klanten, we zijn dus op zoek naar een groter model, maar dat komt nog wel ;-)
Daarnaast start ik binnenkort met een cursus sommelier, dus mocht er iemand in de toekomst nood hebben aan een beetje uitleg over de betere (of gewoon lekkere) druivensapjes, let me know!!
 
Hey welkom. Ik zelf ook een geboren Limburger (half BE, en half NL), en al 12 jaar wonende in Vlaams-Brabant.

Het zou inderdaad mooi zijn dat de gewone supermarkten wat meer op de speciallekes in zetten. Het is bij ons nogal eens een zoektocht.
 
Hier nog een Waaslander, wat die passie doorgeven aan de klanten betreft heb je alvast veel interesse van iemand uit de streek ;)
 
Stoffel, van harte welkom
 
Welkom bij het genootschap
Weet je wel met welk wijntje bij je vlees kan genieten
 
Stoffel... Welkom, meer een van Doorne of meer de 🐢 qua bbqen (high and fast or low and slow)? 🤔 misschien was van Doorne ook wel meer een schildpad...
 
Stoffel... Welkom, meer een van Doorne of meer de 🐢 qua bbqen (high and fast or low and slow)? 🤔 misschien was van Doorne ook wel meer een schildpad...
Grappig, ik heb de naam stoffel te danken aan mijn waanzinnige snelheid qua eten toen ik klein was :cool: Qua stijl op het vlak van bbq zeker ook de schildpad!
 
Hallo iedereen,

Ik ben Stoffel, laatste halte op tram 3!! Geboren en getogen Limburger, nu woon ik het Waasland.
Al vele jaren een 'klassieke' bbq-fanaat, maar sinds onze verhuis enkele jaren terug begonnen op een oude kogelbbq (de volledige terminologie is me nog niet bekend) die de vorige eigenaar niet meer mee wou nemen.
Daar is sinds dit jaar een Taino Yuma bijgekomen, en sindsdien zet ik de eerste stappen in het smoken, maar wat was dat een smaakvolle openbaring. En nu is de stille microbe een brandende passie geworden! Daardoor ook met grote regelmaat hier komen kijken naar inspiratie en tips!
Voorlopig ook best tevreden van mijn smoker, nog geen nachtelijke sessies gedaan, maar wel al heerlijke ribbetjes, entrecote, zalm, moink balls... de basics dus!
In mijn vrije tijd en alle andere tijd ben ik, samen met vrouwtje lief, zelfstandig uitbater van een supermarkt. Hier gaan we proberen om de passie voor low and slow door te geven aan onze klanten, we zijn dus op zoek naar een groter model, maar dat komt nog wel ;-)
Daarnaast start ik binnenkort met een cursus sommelier, dus mocht er iemand in de toekomst nood hebben aan een beetje uitleg over de betere (of gewoon lekkere) druivensapjes, let me know!!

Welkom. Uitleg over sapjes is fijn maar ik geef de voorkeur aan proeven. Vroeger hoe meer hoe beter nu ga ik voor de kwaliteit.
Ik denk dat je als supermarkt best commercieel wel kan varen bij goede bbq demo's. Voor je meeste klanten is dit weer wat anders dan vlees zwart branden. Aanbieden in hapklare brokken.
 
Welkom hier Stoffel!
Niets mis met uit de hand lopende hobbies

Je bent wel een échte Belg, uit je verhaal op te maken... (B.E.L.G. = Ben Een Limburger Geweest)

I'll let myself out
 
Terug
Bovenaan Onderaan