BasBQ
Beef en Steak

Mosterdrollade de niet light variant

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Gisteren en vandaag een mosterdrollade gemaakt. En die hoort gemaakt te worden van spek.
Eerst een stuk buik genomen zonder zwoerd. rondom wat zout en peper erop strooien.
Mosterd vermengen met bloem tot dat een stevige massa ontstaat. Dit om er voor te zorgen dat er een rand mosterd in blijft zitten.
Dit op de buik verdelen.
_DSC1108.jpg


Daarna de buik oprollen. Met het knopen aan de beide buitenkanten beginnen anders pers je de mosterd eruit. De touwtjes niet te strak trekken ook voor het eruit persen van de vulling.
Daarna een touwtje in het midden en dan de rest knopen.
_DSC1110.jpg

Deze voorbereidingen heb ik gisteren gedaan.

Vandaag was het tijd voor op de bbq
Bbq voorverwarmt tot 110 graden.
Toen de rollade erop met 1 klein blokje beukenhout.
_DSC1115.jpg


De rollade erop laten liggen tot 73 graden kern
De temperatuur langzaam op laten lopen tot 150 graden.
Toen zag hij er zo uit.
_DSC1117.jpg


Hij was lekker gaar en smaakte prima
Valt niet mee om hem netjes te snijden als hij nog warm is, maar dat proef je niet ;)
_DSC1120.jpg
 
Lijkt me lekker Bert!
 
hij is mooi Bert, ziet er uit om in te bijten  :)
 
Meesterlijk, wat er overblijft gaat morgen op de boterham neem ik aan.
 
Die ziet er heerlijk uit. Hoe lang heb je hem op de Q gehad?
 
ik kom eraan bert :D hou iets voor me over!
 
Ziet er geweldig Bert!  Maar als ik er naar kijk moet ik al cholesterol pillen slikken. ???
 
JohanD zei:
Die ziet er heerlijk uit. Hoe lang heb je hem op de Q gehad?
Weet ik niet precies maar het moet ongeveer 3,5 uur geweest zijn
 
Frits zei:
Meesterlijk, wat er overblijft gaat morgen op de boterham neem ik aan.

Daar was hij eigenlijk voor bedoeld, maar de helft heeft dat niet gehaald.
 
Tis jammer dat ik al vol zit met de planning, anders was deze zeker een kerstidee geworden
 
Ziet er echt fantastisch uit! Hulde!
 
Dat ziet er bijzonder smakelijk uit !
 
Super. En wat het vet betreft, dat zal er in die 3,5 uur toch wel uitgesmolten zijn, toch!.
Hoef ik dan ook geen extra cholesterol pillen te slikken.
 
Dick3G zei:
Super. En wat het vet betreft, dat zal er in die 3,5 uur toch wel uitgesmolten zijn, toch!.
Hoef ik dan ook geen extra cholesterol pillen te slikken.

Nee dat smelt er bij een buik niet tussenuit. Je krijgt een korstje aan de buitenkant.
 
Nu die koud is snijdt de rollade een stuk beter.
De mosterd is door de bloem ook lekker stevig gebleven.
_DSC1122.jpg
 
heerlijk plaatje Bert  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan