BasBQ
Beef en Steak

Maple cured bacon met zwarte peper

 
 

Mosseltje

Stoker
Berichten
481
Gisteren 2 stukken buik ? 1,5kg  van het Gaasterlands kruiden varken gehaald. (iets van ? 21,- totaal)

Per 1,5kg varkens buik
  • 34 grm zeezout
  • 34 grm bruine suiker
  • 9 grm pink salt #1
  • 40ml Maple syrup
  • 30 grm gekneusde zwarte peper korrels

Buikjes goed ingesmeerd en vacuum verpakt.
Elke dag worden ze even liefdevol gemasseerd.
Vrijdag 20 juni mogen ze 24 uur luchten en zaterdag 21 juni gaan ze heel langzaam gerookt worden op het ei.
Ik weet alleen nog niet of ik kersen- of beukenhout ga gebruiken.

Op het moment liggen ze er zo bij:
foto_zpsddb91059.jpg


 
Het wordt maple bacon met zwarte peper week op het forum zo te zien!
Lekker hoor. Hier ligt er ook eentje te pekelen.
 
Best leuk om elke avond de buikjes even te masseren.
Het zijn bijna huisdieren geworden.  =))
 
Gisteravond mijn maple cured uitgebakken en fijngesneden door de spruiten....
Zo worden zelfs die kleine groene kooltjes lekker!  :D
 
Ceriel zei:
Gisteravond mijn maple cured uitgebakken en fijngesneden door de spruiten....
Zo worden zelfs die kleine groene kooltjes lekker!  :D

Die bacon van jou is volgens mij nog wel lekker in de vanillevla ;)
 
Gisteravond voor de laatste keer de buikjes op schoot genomen om ze te masseren.
Je kon duidelijk merken dat het spek wat steviger is geworden.

Vanochtend heb ik ze uit de verpakking gehaald en mochten de buikjes even snel onder de douche alvorens ze weer terug de koeling in moesten.
Morgen gaan ze het ei in.

Ik ben er alleen nog niet uit of ik kersen of beuken hout ga gebruiken....
 
Mooi vooruitzicht... Ik zou kers nemen, ik denk dat beuk te zwaar is voor de zoete maple.
Heb zelf een stuk "standaard bacon" op het programma voor morgen, die gaat ook in de fruitrook  :D
 
Voor dit soort bacon gebruik ik ook liever fruithout.
Morgen gaat die van mij erop met kersenblokjes.
 
How slow can I go?

De buikjes liggen nu net een uur te roken op kersenhout bij 70 graden.
Ik ga dit keer voor de heel langzame garing voor optimaal rook opname.

DSC04442_zpsda32839a.jpg
 
Een pracht stuk spek al zeg ik het zelf!!! =D>
 
Yummie!
 
Terug
Bovenaan Onderaan