BasBQ
Beef en Steak

Maiden run BGE

Raynbow6

Kooltjesharker
Berichten
168
Het moet er uiteindelijk toch van komen .
Een mooie ribeye steak uitgezocht om de BGE eens in te weiden.
Ik had mij verkeken op de hoeveelheid houtskool. Ik haalde net de 160 graden waardoor het wat langer duurde. Het eindresultaat was er niet minder om.
Geen rubs of marinades gebruikt. Puur natuur met een beetje zout en peper.

b6162ae6904f8b7bd1a96d12e74af1ff.jpg


98a3d612f4dd4f10a754daf597dbae72.jpg


4f623312497d2d1d61e721abe3d67b88.jpg


77bedd06138d00d1bd014e2dc6d86da3.jpg





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker!
 
Veel plezier!!!!
 
Lekker hoor. Veel plezier met je BGE
 
Ondanks de lage temp zou ik die wel lusten zo te zien :)

Paar tips: vul je gehele firebox met houtskool en steek dat met ??n of twee (van die vezelige) aanmaakblokjes aan. Dan heb je na een kwartiertje ofzo een goeie hitte. Zo'n steak kun je dan indirect bij ca 200 graden even opwarmen tot een graad of 42 kerntemperatuur. Eventueel kun je dan ook wat rookhout toevoegen. Dan de schuiven lekker openzetten en als het ei zo'n 300 graden is, de steak nog kort om en om affakkelen tot hij zo'n 53 graden is van binnen. Duurt ca 1 minuut per kant. Dan krijg je een mooie korst en daarmee veel meer smaak.
 
Terug
Bovenaan Onderaan