BasBQ
Beef en Steak

Live Pork belly ribs van de Grill Guru

 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
77
Beste Qers,

Ik ben nu live bezig met het klaar maken van de Pork Belly ribs.
De rub is van van Beekum spareribs rub en wat extra bruine suiker
Ik heb wat kraakbeen weggesneden (heel graag tip hoeveel en hoever dit eigenlijk moet want heb hier geen ervaring mee) en toen in de rub gezet voor een uurtje.
Erna op de bbq en hanteer de 3-2-1 methode van NOSKOS.
Moesten de 2 ribben doormidden snijden ivm de grote.
TBC over ongeveer een uurtje
Het uurtje werd wat langer.
Maar was zeker lekker.
Inderdaad ja het oranje gedeelte snijdt ik voortaan eraf.
Was wat vlees maar meeste kraakbeen.
verder smaak heerlijk maar nog niet zo dat het vlees er echt afviel.
Daar nog tips voor?
Erna nog een kip gemaakt (zie foto) dametje was wederom erg lekker maar al met al misschien net wat veel ..
Fijn weekend allemaal!

20210521_125110.jpg


20210521_144106.jpg


20210521_192716.jpg


20210521_181142.jpg


20210521_180104.jpg
 
Laatst bewerkt:
Succes.
Ik had hem wat verder bijgetrimd.
1F82A5A6-8F94-4BC8-B14C-8196C673FD06.jpeg

dat gele stuk kraakbeen had ik ook weggesneden.
 
Tegen 22:00 uur de ribs ;) Maar aan de andere zijde, het is nooit te vroeg of laat voor spareribs.
 
Aha ook nog ribbels erbij, naast je tokkie, mooi gedaan man!
Krijg al direct trek als ik dit zo zie.
Als je ze ingepakt hebt met boter of ingespoten met boter en dan nog wat zoetigheid(bruine suiker of appelsap of honing) of pittigheid of alcohol voor een uurtje of 2, moeten ze toch lekker loskomen hoor ;)
Was dus niet het geval?
appelazijn doet ook wonderen dit sprayen tijdens proces tegelijk met appelsap tot aan het inpakken.
 
Blijft imposant, buikribben
 
Terug
Bovenaan Onderaan