BasBQ
Beef en Steak

Lekker luie lamsbout

 
 

Mosseltje

Stoker
Berichten
481
Ik geef het ruiterlijk toe: soms ben ik liever lui dan moe.
Zeker als het hard waait met regen erbij.

Wat te doen met die mooie lamsbout die ik gekocht had?
Peinzend bij de openhaard kreeg ik een ingeving.

Lamsbout van binnen en buiten opleuken met extra smaak zoals, rozemarijn, zout, peper, knoflook en munt.

faeef60dfa4a11dcb0432940cc6dd25f_zpshzbg4x6d.jpg


Een laagje aardappel en ui op de bodem en zijkanten van een DO.
En de lamsbout in het midden.

f243469004fd0ec7be2f8983b4381a7b_zpsiugyvsdl.jpg


66c06367eff48db1cc81cf7238e81cc2_zpsia1l15ye.jpg


Nu zou ik de kou in moeten om de BBQ aan te steken maar daar had ik echt geen zin in.
Ik kan ook de oven aanzetten maar dan hoor ik hier niet meer thuis.  ;)

Maar naast hete sintels van appelhout is natuurlijk weer wel stoer. (Min of meer figuurlijk gezien dan)

8cf1b97e28fd85d1fed0f74f3062dc8d_zps4vtrjn4t.jpg


Na 75 minuten was de kerntemp 60 graden en de aardappelen mooi krokant.
De smaak was waanzinnig en ik heb het geen ??n keer koud gehad.  :D

b4a562d70ea4318d16d20397406fcf0e_zpsiipr8ycb.jpg


3bda6538a13f93c7803fc916db3ff764_zpsmxvfecna.jpg


Gegarandeerd dat ik in de toekomst de haard vaker ga gebruiken om te koken.

 
haha geweldig dit  :)
 
Twee vliegen in een klap, super!
 
In de openhaard, briljant! :')
 
Mooi stuk vlees! En geweldig idee zo in de kachel :D
 
Het is dat ik al een mooie keuken heb anders had ik hem omgebouwd en er een BGE binnen gezet.
Maar een openhaard is een goed alternatief.

Gisteren een stel aardappelen in alu folie met wat boter, zout en rozemarijn in het vuur gegooid.
45 minuten later heerlijke gepofte aardappelen op m'n bord.  =P~

Ik ga zeker naar meer mogelijkheden zoeken.  :D

 
We krijgen op het forum straks naast de gas- en kolenafdeling ook een openhaard gedeelte
 
Terug
Bovenaan Onderaan