- Berichten
- 1.599
Vandaag hadden we een dagje Roscoff op de agenda staan.
Hoofddoel was algen te kopen voor in de keuken te gebruiken.
We weten dat daar rond 14h de vissers aanmeren en je er dikwijls een mooie stuk vis of krab/kreeft kan kopen aan schappelijke prijzen.
Dus "per toeval" staat er daar effectief een sympathieke man in de haven naast zijn camionette krabben te verkopen.
Even aanschuiven, ooooh, niet alleen krab, maar ook kreeft...
kreeft aan 30€/kg kan je niet lang twijfelen.
Enige nadeel was dat er maar 1 grote kreeft meer was, beestje van 1800gram, maar dat is gewoon te groot voor ons 2.
Daarom 2 kleintjes genomen van net geen kg in totaal:
Daarna naar de "algenfabriek" waar er ook een rondleiding met proeverij gepland stond.
Uiteindelijk vanalles gekocht maar in dit verhaal is enkel de "persil de la mer" belangrijk
Bij thuiskomst direct de Q aan.
Kreeftjes moeten natuurlijk gehalveerd worden.
De vrouw had er niet veel zin in, dus mezelf maar opgeofferd
Kreeftjes mogen dan eigeniljk op de Q, paa rmintuutjes direct met de vleeskant naar beneden.
Ondertussen de saus preparen, gezouten boter (we zijn per slot van rekening in Bretagne), sjalot en de persil de la mer.
De persil de la mer zorgt hier voor de zilte, zoute, zeese smaak,
Hier waren de algen een echte duidelijke meerwarde.
Kreeftjes omdraaien en met de saus insmeren en nog een paar minuutjes laten doorgaren.
K
Result:
De vrouw had ondertussen de side dish voorzien, nog een mooi wijntje erbij.
Mooie afsluiter van een mooie winderige vakantiedag.
Hoofddoel was algen te kopen voor in de keuken te gebruiken.
We weten dat daar rond 14h de vissers aanmeren en je er dikwijls een mooie stuk vis of krab/kreeft kan kopen aan schappelijke prijzen.
Dus "per toeval" staat er daar effectief een sympathieke man in de haven naast zijn camionette krabben te verkopen.
Even aanschuiven, ooooh, niet alleen krab, maar ook kreeft...
kreeft aan 30€/kg kan je niet lang twijfelen.
Enige nadeel was dat er maar 1 grote kreeft meer was, beestje van 1800gram, maar dat is gewoon te groot voor ons 2.
Daarom 2 kleintjes genomen van net geen kg in totaal:
Daarna naar de "algenfabriek" waar er ook een rondleiding met proeverij gepland stond.
Uiteindelijk vanalles gekocht maar in dit verhaal is enkel de "persil de la mer" belangrijk
Bij thuiskomst direct de Q aan.
Kreeftjes moeten natuurlijk gehalveerd worden.
De vrouw had er niet veel zin in, dus mezelf maar opgeofferd
Kreeftjes mogen dan eigeniljk op de Q, paa rmintuutjes direct met de vleeskant naar beneden.
Ondertussen de saus preparen, gezouten boter (we zijn per slot van rekening in Bretagne), sjalot en de persil de la mer.
De persil de la mer zorgt hier voor de zilte, zoute, zeese smaak,
Hier waren de algen een echte duidelijke meerwarde.
Kreeftjes omdraaien en met de saus insmeren en nog een paar minuutjes laten doorgaren.
Result:
De vrouw had ondertussen de side dish voorzien, nog een mooi wijntje erbij.
Mooie afsluiter van een mooie winderige vakantiedag.
Laatst bewerkt: