BasBQ
Beef en Steak

Kreeft

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.599
Vandaag hadden we een dagje Roscoff op de agenda staan.
Hoofddoel was algen te kopen voor in de keuken te gebruiken.
We weten dat daar rond 14h de vissers aanmeren en je er dikwijls een mooie stuk vis of krab/kreeft kan kopen aan schappelijke prijzen.

Dus "per toeval" staat er daar effectief een sympathieke man in de haven naast zijn camionette krabben te verkopen.
Even aanschuiven, ooooh, niet alleen krab, maar ook kreeft...
kreeft aan 30€/kg kan je niet lang twijfelen.
Enige nadeel was dat er maar 1 grote kreeft meer was, beestje van 1800gram, maar dat is gewoon te groot voor ons 2.

Daarom 2 kleintjes genomen van net geen kg in totaal:
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.55 (2).jpeg


Daarna naar de "algenfabriek" waar er ook een rondleiding met proeverij gepland stond.
Uiteindelijk vanalles gekocht maar in dit verhaal is enkel de "persil de la mer" belangrijk
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.56 (1).jpeg


Bij thuiskomst direct de Q aan.
Kreeftjes moeten natuurlijk gehalveerd worden.
De vrouw had er niet veel zin in, dus mezelf maar opgeofferd
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.54 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.53.jpeg

WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.52.jpeg


Kreeftjes mogen dan eigeniljk op de Q, paa rmintuutjes direct met de vleeskant naar beneden.
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.45 (3).jpeg


Ondertussen de saus preparen, gezouten boter (we zijn per slot van rekening in Bretagne), sjalot en de persil de la mer.
De persil de la mer zorgt hier voor de zilte, zoute, zeese smaak,
Hier waren de algen een echte duidelijke meerwarde.
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.55 (1).jpeg


Kreeftjes omdraaien en met de saus insmeren en nog een paar minuutjes laten doorgaren.
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.45 (1).jpeg
K

Result:
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.45.jpeg


De vrouw had ondertussen de side dish voorzien, nog een mooi wijntje erbij.
Mooie afsluiter van een mooie winderige vakantiedag.
WhatsApp Image 2023-04-12 at 21.47.42 (1).jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dat zal zeker gesmaakt hebben!

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
 
Wow, dat zal gesmaakt hebben.
Dit is nou een echte catch of the day.
 
Lekker hoor, verser krijg je het niet denk ik.
 
Manman, wat een Fééstmaal! :love:
Mooie omgeving daar. Veel plezier!
 
Heerlijk op deze manier. Enige probleem is dat ik het niet over mijn hart krijg die beestjes levend te halveren :(
2 jaar terug gemaakt met een reeds dode kreeft uit de supermarkt, maar die waren blijkbaar al voorgegaard en dus beetje rubberachtig.

Als ik de foto's zie, krijg ik er zin in.
 
Verser kan niet , lekker man😋
 
Heerlijk op deze manier. Enige probleem is dat ik het niet over mijn hart krijg die beestjes levend te halveren

Niet twijfelen, mes ineens goed erin, hebben geen Kik gegeven, niet gesparteld.
Maar wel ineens doorduwen, super belangrijk
 
Niet twijfelen, mes ineens goed erin, hebben geen Kik gegeven, niet gesparteld.
Maar wel ineens doorduwen, super belangrijk
Ik weet hoe het werkt, maar ik krijg het niet over mijn hart. Daar heb ik vrienden voor :ROFLMAO:
 
Heeerlijk hoor 👍
 
Wat een heerlijkheid.
Kreeft is zo'n groot feest om te eten, echt zalig.
En precies de mooie eenvoudige bereiding.
Mes door de kop (direct dood) en halveren grillen en wat kruidenboter. Less is so more.
 
Terug
Bovenaan Onderaan