BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookt Wildzwijnfilet met aardappel witlof salade.

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.963
In 2014 ben ik samen met noskos naar de winter barbecue workshop van Reitse Spanninga in Joure geweest.
We kregen daar een heerlijke koudgerookte Wildzwijnfilet met een salade van appel en witlof met daarop de dressing van Ultje (schoonbroer van Reitse 😉).
Nu heb ik dat in 2014 in het receptendeel geplaatst, echter waren de foto’s verdwenen en is het draadje verplaats naar recepi heaven.
Dus dit jaar nog eens gemaakt zodat het recept terug gezet kon worden.
Hier wat foto’s

5881C6A6-B253-444A-AED3-E2D54E52E831.jpeg





78C1F7C2-A3D8-4C89-9E33-0294A8257991.jpeg


Na twee dagen even goed spoelen met water en minimaal 12 uur laten drogen in de koelkast.

EA59AE72-0B97-4CD6-ABD8-982A01156642.jpeg


Cold Smoke Generator gevuld met hickory rookmot.

21C51421-8823-4A4F-BC2C-64DE9D1C657A.jpeg


Dan lekker voor 8 uurtjes op de bbq om te roken.

7852C51D-BE67-4DF1-877F-EF741EA1BE60.jpeg


Na een goede negen uur was het mot bijna op.

E64B097D-87FE-4EFA-B816-0902AF8403F1.jpeg


Even aan laten vriezen om het zo makkelijker te kunnen snijden met de snijmachine.

Heb ze gelijk op slagersplastic gelegd in de vorm die ik ook op het bord wil hebben.

14B6A306-FE4B-4476-A721-CC8AC218B03C.jpeg


De rest gewoon recht toe recht aan.

5DD56E31-3CCF-4A9C-B47B-543A68C794F5.jpeg


Vandaag de appel en witlof julienne gesneden

E45FCEB7-D109-450B-82E0-6FD9C250F74C.jpeg


Mengen met Ultje’s dressing en op het bord leggen en daarna het vlees erbovenop.

4D03B960-1A75-4830-93FB-651D994C50A3.jpeg


Zoals Reitse zou zeggen: ‘lekker ite.’

BA27609B-D396-42C6-BEFC-CC28A8D1970B.jpeg


Recept koudgerookte Wildzwijnfilet


Ultje’s dressing:


Bedankt voor het kijken.

75785802-5634-4EBB-9D22-706FFF8C5CBF.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dat sil smakke hawwe 😄😋
 
Dat ziet er erg lekker uit Frits!
 
Heerlijk Frits! Mooie dunne plakjes. En handig ook die plaatjes in de vacuüm zak. Ik ben altijd aan het hannesen om het netjes in de vacuüm zak te krijgen.
 
Lekker hapje. Laat het smaken
 
Lekker hoor!

is twee dagen pekelen niet erg kort? dacht 1cm per week met droog pekelen. wil zelf binnenkort eens eendenborst koud roken.
 
Het is inderdaad kort, ik raad ook niet aan om dit een week in de koelkast te bewaren. Maken en opeten, of invriezen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan