BasBQ
Beef en Steak

Kippendijencake

 
 

Bas Post

Vuurmaker
Berichten
74
Weer één die nog op het lijstje stond om een keer te maken, de kippendijencake! Was leuk om een keer te maken alleen viel de bereidingstijd een beetje tegen. Hij heeft uiteindelijk ruim 5 uur op de bbq gestaan om een kerntemperatuur van 75 graden te bereiken. Toen hij eenmaal uit het blik was heeft de temperatuur ook ruim drie kwartier op 61 gestaan voor hij door wilde stijgen. Heeft iemand van jullie hier een verklaring voor?
Verder was de cake wel super geslaagd en smaakte heerlijk!
96a48863a7240d02bd527d52b80f8ff4.jpg

41c8a52e0089b364b8acc614988e9b62.jpg

08fbb5c138bd3fea9599687874f33882.jpg

60ec1c0a6735205e6c910e89b8be113e.jpg

f90c73e54644285cace0444e2c7c201e.jpg

63bc14160aa12085fa73e3db53462089.jpg

59efcd3a2b58b94b7e7f650d9bc30e26.jpg
 
Zodra hij uit het blik gaat heb je een vochtige buitenkant. Pas als het vocht verdampt is stijgt de temperatuur weer. Is net als bij pulled pork een zone.
 
Zodra hij uit het blik gaat heb je een vochtige buitenkant. Pas als het vocht verdampt is stijgt de temperatuur weer. Is net als bij pulled pork een zone.
Hoi Dennis, Bedankt voor je antwoord. Ik zat daar ook aan te denken, maar wist het niet zeker. De cake smaakte er niet minder om in elk geval!
 
Ik heb de kippendijencake gister ook gemaakt. Bij 74 was ik het wachten zat. Helaas vond ik de kip ook al wat droger worden toen. Had er misschien meer van verwacht maar heeft wel gesmaakt, misschien nog eens een poging wagen.
cfc49bf7504dfb62c3bec4a78dc527d8.jpg
c06e2222646ef8c74f7ce335b2727675.jpg
6014fa570a643a5c9297199051206db6.jpg
 
Ik heb de kippendijencake gister ook gemaakt. Bij 74 was ik het wachten zat. Helaas vond ik de kip ook al wat droger worden toen. Had er misschien meer van verwacht maar heeft wel gesmaakt, misschien nog eens een poging wagen.
cfc49bf7504dfb62c3bec4a78dc527d8.jpg
c06e2222646ef8c74f7ce335b2727675.jpg
6014fa570a643a5c9297199051206db6.jpg
Tot welke temperatuur heb je hem in het blik laten zitten? Die van mij had wel een heerlijke bbq smaak viel dat bij jou ook tegen dan?
 
Tot 64 omdat ik aan het schilderen was. Maar na het uit het blik halen en opnieuw plaatsen temp. meter ging die ergens rond 56 verder. Blijkbaar zat de prikker niet goed in de kern.
 
Hoe vaker im deze cake zie hoe liever ik heb wil maken. Ziet er goed uit. Kip van de Q blijft geweldig lekker.
 
Wat een mooie cake... dit ziet er al mooi uit. Zal het recept eens opzoeken.

Heb je trouwens 1 bak aan briketten of houtskool gebruikt? Ivm de tijd of heb je bijgevuld?
En nog speciale houtsnippers gebruikt?
 
Wat een mooie cake... dit ziet er al mooi uit. Zal het recept eens opzoeken.

Heb je trouwens 1 bak aan briketten of houtskool gebruikt? Ivm de tijd of heb je bijgevuld?
En nog speciale houtsnippers gebruikt?

Dankje! Ik heb een snake van briketten gemaakt. Heb er een stuk of 8 aangestoken om op de goede keteltemperatuur te komen. Als je de snake lang genoeg maakt heb je brandstof zat. Alles wat je over hebt gebruik je gewoon de volgende keer. Had nog een zakje rookhout voor kip staan van Weber. Die heb ik gebruikt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan