BasBQ
Beef en Steak

Kamado opwarmen duurt lang (Bastard Large)

Hierbij het antwoord van the basterd.

Beste S.,

Vriendelijk dank voor je e-mail.
Ik heb even navraag gedaan bij onze specialist en die herkent het probleem met de nieuwe ashlifter niet een geeft aan dit niet eerder ondervonden of gehoord heeft.

Het is dus lastig te beoordelen waar het probleem door wordt veroorzaakt.
Graag ontvangen we een filmpje van de Bastard als deze aanstaat om te kijken of er eventueel ergens rook ontsnapt wat de temperatuur kan beinvloeden.

Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Serviceteam The Bastard


Kan hier niet veel mee. Ik heb de ashtray verwijderd om te proberenen,daarmee was het probleem verholpen.
Dus ga toch een andere ashtray kopen zodat ie meer lucht krijgt.
Met het nieuwe model is de lucht toevoer niet voldoende.
Je zou wellicht een link van dit topic kunnen sturen naar hun . En een filmpje idd zoals ze vragen . Ze zijn immers wel bereidwillend toch .
Wellicht komt er nog iets uit voor je 😏
 
Heb geen kamado maar inmiddels wel een hoop verschillende houtskool en briketten geprobeerd in mijn Weber 57. Van alle brandstof die ik heb geprobeerd is de Black Ranch Argentina één van de traagste om aan de gang te krijgen. Brandt ie eenmaal, dan is ie fantastisch maar voor ie goed en wel brandt....
Green Egg en Dammers (acacia/black wattle) staan in een kwartier tot 20 minuten in lichterlaaie en is 350 tot 400 graden geen probleem. Als ik de videos van Noskos (en zijn berichten dat de gele zakken Fire Up kind aan huis zijn) goed inschat heb je daarmee gelijksoortig resultaat.


Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Ik heb het eerste half jaar met wokkels gedaan met een wisselend resultaat. Daarna zo'n looftlighter imitatie gekocht en wil niet meer anders.
Probleem met die wokkels vond ik dacht je pas na een tijdje weet of je genoeg warmte hebt ingebracht om de bbq aan te krijgen.
Als ik dan pech had kwam je na een half uur tot de conclusie dat ik hem nogmaals aan moest steken.
Met looftlighter heb ik direct feedback van hoe het er met de verbranding voor staat en kan je al naargelang wat langer/korter aansteken.
Daarnaast vind ik aansteken met looftlighter fijn omdat je erna meteen het deksel dicht kan doen. Dit wordt voor wokkels afgeraden totdat ze opgebrand zijn. Is toch altijd een beetje spannend als het een beetje waait, dan moet ik er toch bij blijven voor mijn gevoel voor t geval hij misschien dicht zou waaien.
Opwarmen gaat nu in ieder geval een stuk zekerder. Bij streeftemperatuur +50 zet ik mijn gietijzeren platesetter erin. Ik heb Bastard Large met kickash mandje.
Wellicht heb je iets aan mijn werkwijze/ervaring.gr Tom

Off-topic maar als het zo hard waait dat je bang bent dat hij dichtwaait, zou ik mij geen zorgen maken of hij wel genoeg zuurstof krijgt om de wokkels op de branden als hij dicht is (met de kleppen volledig open natuurlijk).
 
Terug
Bovenaan Onderaan