BasBQ
Beef en Steak

Irish rib roast on the bone

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.666
Afgelopen week bij de lidl een “Irish rib roast on the bone” meegenomen (Cote de boeuf)
van circa 1 kg.

Vandaag maar aan begonnen.

Eerst de kamado half indirect, half gietijzer aangemaakt op circa 150/180 graden. Komt niet zo precies.

Hierna de cote de boeuf gekruid met peper, zout en wat knoflookpoeder, ik vind dat een goed stuk vlees niet veel meer nodig heeft.

B98C54A7-BC6F-4687-BBAA-93E6DC1FF2F6.jpeg


Deze mocht nu op het indirecte gedeelte op
De bbq.

2C7D8399-78D7-42AC-BF29-47F6A0087961.jpeg


Na ongeveer een half uurtje heb ik (makkelijke) hasselback potatos erbij gelegd.

48F710A3-C61E-42A0-AE75-D3A8A8D1638C.jpeg


Het vlees ging ook al de goede kant op.

F17AEE4B-80E3-410C-87B5-2D31C3C6A1CF.jpeg


Toen het vlees de 48 graden raakte heb ik hem eraf gehaald en ingepakt laten rusten.

De maïskolven waren ondertussen ook aangeschoven.

120358A4-82A4-4807-9D2B-70340F34934C.jpeg

815A71D4-532E-46CC-A651-2A38896BE444.jpeg


Toen de mais mooi gekleurd was heb ik ze eraf gehaald en de cote de boeuf weer terug gelegd, nu direct op het gietijzer.
De kamado had ik ondertussen naar de 200 graden laten oplopen.

FC0D9CFB-BCE9-4E5A-8CCE-FD25EA98161D.jpeg

4E781101-B5A8-44A0-BA44-7A22D0D3A552.jpeg


En nog 1 omdat het gewoon een mooi plaatje is.

59B122B9-7C8B-417E-9694-AE8FCECEBA43.jpeg


Hierna alles op een plank gelegd en “old hickory” voor de dag gehaald.

72F4E5BC-798C-4C19-BB07-DB069CB00925.jpeg


53E0DDE2-CA87-4253-A9B7-3D422E4EB6D9.jpeg


Lekker man!

8429ECCD-E78E-49E8-9210-2B810CDE88CD.jpeg
 
Top maaltje Zzzjon.😋
mooi stuk vlees ,en dat van de lidl
 
Die stukken vlees vd lidl zijn echt niet slecht hoor.

Lekker maaltje, goed bereidt 👌🏻
 
Lekker zeg!
 
🥰 mooie plaatjes….. Lidl heeft steeds vaker van die mooie specials inderdaad. Prachtig mes 👌🏼👍🏼
 
Goed om te zien dat supermarkten ook af en toe mooie stukken vlees hebben. Mooi maaltje zo 👌🏻
 
Ziet er erg lekker uit.
Ik bedenk me net dat ik nog zoete aardappel had liggen. Was vast lekker geweest bij mn kip.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Bij AH is ook regelmatig Ierse cote de boeuf en tomahawk te bestellen. En dat is het zelfde Ierse vlees als bij Beef en Steak alleen ongeveer 10 euro de kilo goedkoper.

Cote de boeuf is een van m'n favoriete stukjes rund.
 
Heerlijk zeg! Zo zie je ook de extra toegevoegde waarde van een XL kamado. Mijn large kamado werkt toch iets minder als het gaat om tegelijkertijd indirect en direct bbqen.
 
Dat ziet er perfect uit John. Wat een heerlijk cuisson. TOP
 
Vandaag zelfde setting, iets andere bijgerechten.

8CA01823-345C-4A7E-8F63-75B1861993C8.jpeg

8A6E4B31-410B-44A7-B91B-17E0D5AEAA65.jpeg

4D1C91D9-886A-484C-80F9-2A66FCE2A8DF.jpeg

D0060A0D-4FE3-466F-8C7D-63CFDFA099D5.jpeg


Deze keer uurtje rook gegeven met chunks “beech tree”
(en spg)

Dit is echt een heel mooi stuk vlees.
Flinke aanrader om eens te proberen.
 
Had graag mee gegeten, ziet er verdomd goed uit 😋
 
@Zzzjon , ik heb hem gemist. Excuse moi.
Maar zelfs bij deze temperaturen ziet de steak er zeer smakelijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan