Dag allemaal,
zoals eerder al beschreven een hectisch bbq-weekend achter de rug. Op het laatste moment werd een zwangerschap aangekondigd en kon er dus eenmaal minder rood vlees gegeten worden... Dus een maminha (tri-tip, ezeltje over). De andere maminha heerlijk reversed sear met wat eikenhout rook. Alleen meteen de dag er na weer een maminha... Daar hadden we geen zin in (het bestaat)... Dus besloten een receptje van bbq junkie te maken. Alleen de riblappen vervangen door de maminha, het is namelijk niet alleen lekker high and fast, maar ook lower and slower. Vlees gesneden en getrimd, wat minder ver er op gelaten. Daarna de bbq direct naar 170, Dutch oven goed heet en roomboter gesmolten. Vlees rondom bruin gebakken. Even er uit, ui, knoflook en rode peper er in. Glazig bakken. Vlees terug, sambal erbij. Plus water en ketjap. Twee stengels gekneusde citroengras en ombouw naar indirect. Nog steeds 160-170 graden. Deksel er op en twee uur pruttelen. Daarna deksel eraf en vocht wat later verdampen. Smullen maar.... Samen met pittige boontjes en kokosrijst. Prachtig en flexibel stukje vlees, die maminha!
In wat grotere stukken gesneden.
Dutch oven steeds heter....
Vlees er even uit en ui, knoflook en rode peper er in...
Vlees terug en sambal (badjak), ketjap, water en citroengras er in. Paar uurtjes pruttelen en naar indirect...
Smullen maar!
zoals eerder al beschreven een hectisch bbq-weekend achter de rug. Op het laatste moment werd een zwangerschap aangekondigd en kon er dus eenmaal minder rood vlees gegeten worden... Dus een maminha (tri-tip, ezeltje over). De andere maminha heerlijk reversed sear met wat eikenhout rook. Alleen meteen de dag er na weer een maminha... Daar hadden we geen zin in (het bestaat)... Dus besloten een receptje van bbq junkie te maken. Alleen de riblappen vervangen door de maminha, het is namelijk niet alleen lekker high and fast, maar ook lower and slower. Vlees gesneden en getrimd, wat minder ver er op gelaten. Daarna de bbq direct naar 170, Dutch oven goed heet en roomboter gesmolten. Vlees rondom bruin gebakken. Even er uit, ui, knoflook en rode peper er in. Glazig bakken. Vlees terug, sambal erbij. Plus water en ketjap. Twee stengels gekneusde citroengras en ombouw naar indirect. Nog steeds 160-170 graden. Deksel er op en twee uur pruttelen. Daarna deksel eraf en vocht wat later verdampen. Smullen maar.... Samen met pittige boontjes en kokosrijst. Prachtig en flexibel stukje vlees, die maminha!
In wat grotere stukken gesneden.
Dutch oven steeds heter....
Vlees er even uit en ui, knoflook en rode peper er in...
Vlees terug en sambal (badjak), ketjap, water en citroengras er in. Paar uurtjes pruttelen en naar indirect...
Smullen maar!