BasBQ
Beef en Steak

Indiase Massala met bloemkool en 🐓

 
 
 
 

RenZwi

Pitmaster
Berichten
548
Goedenavond vrolijke BBQ vrinden!

Daar het dit weekend fantastisch weer werd (NOT), wilde ik mij wagen aan het fotowedstrijd-onderwerp van deze maand. Nu ben ik zelf een ontzettende fan van Indiaas eten 🥘, dus deze uitdaging ging ik maar wat graag aan!

Er zijn zo-veel soorten curry’s en om daar dan uit te moeten kiezen, poe da was nie makkelijk nie. Welnu, ik heb een curry gekozen die, nummer 1, makkelijk te maken is en nummer 2, tot de laatste hap wordt opgegeten door het kleine kroost. Aan alle papa’s en mama’s op dit forum; you’re welcome 😅

Een Indiase Massala met bloemkool en kip ging het worden. Omdat deze relatief makkelijk is en ik voor mezelf ook een uitdaging wilde zoeken, heb ik ook getracht om Roti Pratta’s te maken. Eens een keer geen Naan, die zijn hier vaste kost bij curry’s en kan mijn wederhelft erg goed maken 😋

Naast de kruidige curry en hartige Roti Pratta wilde ik ook nog een fris pittige tegenhanger hebben in het smakenpalet. Ik bedacht om er een Mango Chutney bij te maken. Dat alles bij elkaar, met wat rijst on den side, wordt geheid een feestmaal!

Ik ben de avond ervoor begonnen met de Roti Pratta. Dit is een flatbread welke vaak wordt geserveerd bij curry’s en verhip, laten wij nu net een curry gaan maken 😉

Eerst een mooi glad deegje gedraaid, ongeveer 9 minuten lang. Door de combinatie van ingrediënten wordt dit deeg heel elastisch. Dat zul je verderop in dit fotoverslag wel zien!

F75389E8-F431-4966-8613-9043C39D00E9.jpeg


Na de 9 minuten een mooie bal van het deeg gemaakt en afgedekt een uurtje op kamertemperatuur laten staan.

69917AA2-DF86-4A67-80F9-03939F8BB128.jpeg


Toen mocht de deegbal verdeeld worden in 4 gelijke ballen. Deze heb ik ingesmeerd met olie en afgedekt een nachtje in de koelkast laten rusten.

FC9D0E57-E770-483B-AB43-3671A505BD39.jpeg


Daar ik de smaak te pakken had bedacht ik me door te gaan met de chutney. Dan kon die lekker een nachtje intrekken. Komt de smaak alleen maar ten goede! 😄

De ingrediënten bij elkaar gezocht en de chutney langzaamaan laten inkoken, wat ruikt dat toch fantastisch 🥰

CD408FD2-A022-4A77-9115-B092432015A6.jpeg


DF50DB1C-C346-4A97-B625-654A1DF0B3E0.jpeg


Na een uurtje zag de chutney eruit zoals ik hem wilde hebben. Ook de smaak was on point! Tijd om hem te laten afkoelen en een overnachting te geven in de koelkast! Tot morgen Mr. Chutney! (Ik heb verscheidene maten DO’s besteld. De volgende keer maak ik hem dus ook op de Q. In mijn 6ft. DO van Petromax wilde ik namelijk de curry maken en is ook wat groot voor deze hoeveelheid chutney 😅)

B82AF188-B917-43A4-B031-581C9C84C10F.jpeg


De volgende dag alles gepakt om de curry te bereiden. Ondertussen al even het deeg uit de koelkast gehaald, zodat deze rustig op kamertemperatuur kon komen. In India zal dat wel wat sneller gaan 😂

Ik ben begonnen om de kip te marineren, zo kon deze mooi intrekken.

7F3807F6-C0E6-4184-86EF-CEDCC9F85BD6.jpeg


6AE2E9D3-A94C-489F-A57F-3191B1323DBD.jpeg


Na 3 uurtjes de kip op prikkers gedaan en op de Bastard gelegd om de typerende bbq-smaak erin te krijgen. Helemaal gaar was niet nodig, dat gebeurde wel tijdens het sudderen in de Massala.

Daarover gesproken; die moest ook nog gemaakt worden! 😅 Terwijl ik de kip op de Q had gelegd, knoflook, ui en gember aan het fruiten was in de DO heb ik alle ingrediënten voor de Massala geblend met een staafmixer tot een mooie saus. Deze vervolgens toegevoegd aan de gefruite heerlijkheid.

EF5A04DF-5BD9-4DAE-88DA-06BE2190879A.jpeg


C4D6A51F-B9E0-486C-BE28-23A596711942.jpeg


B278DBED-514C-4261-AD46-FBC30B98031E.jpeg


AC1B4619-0C40-4E3B-BE15-329B4CBFC014.jpeg


Aan de kook brengen en de stukken kip erin leggen. Dekseltje erop en mooi kalm laten sudderen.

11EA827C-3F66-4418-BB53-0B3DD26239D3.jpeg


Een half uur verder heb ik een bloemkool in kleine roosjes gesneden en toegevoegd. Kwartiertje laten sudderen en de curry was af! Och, het is dat ik weet dat de Boeddha bij ons in de tuin van de Intratuin komt (geen sponsoring hoor 😂), maar anders waande ik me in India mer al die heerlijke geuren die zich meester van me maakten! 🤤

FBADBB4F-9EC9-4465-9770-95EDB3718D65.jpeg


Top!
Curry ☑️
Chutney ☑️

Next up; de Roti Pratta! Het deeg was mooi op kamertemperatuur, tijd om te bewerken. De kunst met dit deeg is om het zo dun mogelijk te krijgen. Daar was ik wat huiverig voor, want het voorbeeld wat ik heb gezien had de beste man echt bizar dun deeg 😅 Aan de slag!

E960741C-1164-4925-A17E-1E51E5304ADC.jpeg


28A6EA13-84CE-4614-9C42-E53C9635DF5E.jpeg


Kiek dan! Ik was oprecht verbaasd maar ozo gelukkig! Dit had ik niet durven hopen 🥰. Snel verder!

Na het deeg te hebben besprenkeld met ghee, moest het deeg worden gevouwen en vervolgens in elkaar worden gedraaid. Dan een half uurtje laten rusten, plat slaan en bakken maar!

82171F1D-0A5F-4B42-A898-BE7C69648583.jpeg


5E8DB7DB-CEF9-4A8F-B063-C50F277DC707.jpeg


558D7EBF-8968-4EC7-9C03-3C82C7908BB4.jpeg


CB36B919-9DCD-48FD-AB48-3909A829E616.jpeg


De Q vol gas, uh houtskool 😂, gezet, skillet erop, ghee laten smelten en toen mochten de Roti Pratta erin.

62ABE5FB-B04C-4CD2-BDF3-B55C27A078BF.jpeg


ECA3C997-F50C-47A9-A81C-73FCF6E77777.jpeg


EE359F5C-57A2-434B-BF94-15B43715AB2B.jpeg


Jongens! Die Roti Pratta roken zo goed dat ik er ter plekke 1 heb opgegeten. Wát een feest zijn die krengen zeg! Zoet, hartig, krokant van buiten en van binnen allemaal zachte dunne laagjes heerlijkheid! 🤤
Na de verleiding te hebben weerstaan om ze alle 4 direct op te eten mocht ik de hele Indiase bende gaan opdienen.

Al die fantastische smaken bij elkaar, maakten het tot een heerlijk feestmaal! M’n dochtertje van 3 kun je niet blijer maken (behalve met spareribs of patat, in alle eerlijkheid 😇)

Alhier mijn inzending;

6D497694-A1B7-4F20-9E44-A6A3AED673D6.jpeg


Mijn vrouw wilde naar aanleiding van mijn verhaal over de fotowedstrijd toch ook echt wel Naan op de foto, dus die had nog ff snel een deegje gemaakt 🤣

1B256063-F072-4C09-8AF4-E00F4A0E0505.jpeg


D25072C4-E5F6-44CD-B287-43C9A4C8C374.jpeg


E4B066B2-29AE-4DDA-8645-343F6718E378.jpeg


Wat resulteerde in deze foto 😅

C932BB10-5719-41C7-A6F6-F6B99374C813.jpeg


Bedankt voor het lezen en tot de volgende ronde! Voor vragen of wat dan ook, schroom je niet; ik vind het leuk 😁

F203977A-B794-4DF7-8761-C00C940ED39E.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Prachtig een hele mooie bijdrage voor de fotowedstrijd.
 
Verdorie zeg! Het water loopt mij in de mond. Wat een prachtige bijdrage. Mijn stem heb je alvast :)

Weet je zeker dat je geen chef-kok bent? ;)
 
Verdorie zeg! Het water loopt mij in de mond. Wat een prachtige bijdrage. Mijn stem heb je alvast :)

Weet je zeker dat je geen chef-kok bent? ;)
Haha! bedankt voor dat mooie compliment 😂 Maar nee, alhoewel ik wel in de voedingssector werk 😉
 
Wat een mooie reportage en wat ziet alles er heerlijk uit. Super gedaan!
 
Wat een fantastisch kleurrijke, smakelijke en inspirerende inzending 😍 hier maak je mij echt heel blij mee. Ik wou dat mijn dochter van 3 zo makkelijk at. Verder dan droge rijst gaat ze niet met de curries. Maakt het kruiden wel makkelijker voor ons 🤣

Veel succes met de wedstrijd!
 
Echt een heerlijk verslag om te lezen. En dat vergezeld met heerlijke plaatjes. TOP
Krijg er spontaan weer honger van
 
Zo, dit is een mooi verslag om te lezen. Wat een energie heb je erin gestoken. Chapeau.
Ik had hier graag eens van willen proeven.
Mooie opgemaakte foto. Mooie bijdrage voor de foto challange.

Je kan ne wellicht ook nog aanmeden voor een bakkersforum. Chique naan en roti prattta. 😉
 
Mooi verslag! Leuk dat het gelukt is met het deeg :)

Hele fraaie inzending ook! Heb alleen het idee dat de ‘normale’ foto’s allemaal stuk scherper zijn. Misschien iets niet goed met uploaden?
 
Heerlijke inzending weer, feestje op het bord...
 
Dit ziet er heerlijk uit ik ruik het bijna smullen mooi gemaakt leuke inzending
 
Mooi verslag! Leuk dat het gelukt is met het deeg :)

Hele fraaie inzending ook! Heb alleen het idee dat de ‘normale’ foto’s allemaal stuk scherper zijn. Misschien iets niet goed met uploaden?
Thanks! Ja, het deeg was ik ook zeer content mee!
Wat betreft de foto, ik heb wat met contrast gespeeld, wellicht dat dat het is? Vind het er wel bij passen 😌
 
Wat een mooi verslag, moet een feestje voor de smaakpapillen geweest zijn.
Krijg honger bij het lezen.
 
Veel werk maar wat ziet dat er smakelijk uit! Mooi verslag (y)
 
Prachtige bijdrage aan de fotowedstrijd. Het blijft jammer dat we de geuren niet kunnen ruiken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan