BasBQ
Beef en Steak

Home Smoking and Curing - Keith Erlandson

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.008
image.php


Titel: Home Smoking and Curing how to smoke-cure meat, fish and game
Auteur: Keith Erlandson
ISBN: 978 0 09 192760 8
Taal: Engels
Aantal blz: 138
Waar te koop: BOL, Amazon.co.uk, Book Depository
Prijs in ?: 15,99
Bespreking:

Klein boekje, waarvan de eerste druk al in 1977 verscheen en momenteel de derde editie 2008 voor me ligt.  Het boek behandelt de geschiedenis, hoe het in Scandinavie gebeurt, de basis principes, hoe om te gaan met het vlees, droog en nat pekelen, smokers, wat sumiere recepten voor koud en warm roken, Do's en Don'ts of smoking en storage life.

Het boek bevat geen foto's maar tekeningen, die zijn over het algemeen duidelijk genoeg. De informatie is zeer bruikbaar voor de wat gelouterde smoker maar ook voor de beginner zitten er zeer bruikbare tips bij.

Ik zou zeggen, een leuke bijvangst als je weer eens boeken bij Amazon besteld of op zoek bent naar een globaal verhaal over het roken en pekelen van vlees.
 
Klinkt interessant.....
 
dank je wel Frits!
 
bijna vergeten dat die hier ook in de kast staat!  (nadeel van bijvangsten)
 
Leuk recept over het roken van eieren. Do's & Don'ts #19 Do not eat smoked product until it has aged for at least 24 hours. If eaten before 24 hours, no harm will result but the full flavour will not have developped.
 
Leuk, ga ik bestellen. Dank je.
 
Terug
Bovenaan Onderaan