Hmmm wat doe je als:
a) je vrouw die even 9 maanden geen biefstuk mag eten niet thuis eet;
b) je zelf een groot fan bent van biefstuk en bier;
c) je jezelf inschat als een primitieve holbewoner.
Juist dan doe je mee met de fotowedstrijd, en ondertussen zorg je ervoor dat je maag goed gevuld wordt met vitamine v(lees).
Op naar de slager voor een mooie sukade van zon 400-500g, die gaan we lekker primitief combineren met wat aardappels, sjalotten, een snufje zout en lekker wat zwarte peper.
En omdat ik een primitieve holbewoner ben gaan we de hele maaltijd in holbewoner stijl klaarmaken. De aardappeltjes mochten er eerst in omdat die het langst nodig hebben om te garen maar ook omdat ik die liever niet tegelijk met de sukade in het vuur heb omdat ze nogal een aparte rooksmaak afgeven.
Nog een startertje aangestoken kolen er overheen en dan de timer op 20 minuutjes.
Toen de aardappeltjes goed waren zijn alle schuiven helemaal open gegaan en heb ik de kolen kapot geslagen om een mooi egaal bed te vormen, hier is toen de sukade op gegaan met de sjalotjes.
De sukade is drie keer gedraaid met iedere keer 1 minuut per kant, dus totaal 3 minuten per kant en toen wastie mooi bruin maar de kern was nog maar 30C. Dus snel de platesetter erin met het rooster er boven om de sukade na te garen tot 52C kerntemp. De aardappeltjes en sjalotjes zijn er op het eind nog even bij gegaan om weer op te warmen, dit had qua timing beter gekund maar dat is helemaal niet erg want nu hebben we tenminste een reden om het nog eens te doen.
Uiteindelijk was dit het eindresultaat:
Sukade had een perfecte garing, mooi aangesneden met de laguiole en alles weggespoeld met een heerlijke smoked porter.
Dit was voor mij de eerste keer dat ik een stuk vlees cavemanstyle bereidde maar zeker niet de laatste keer, wat een heerlijk pure smaak zeg. En natuurlijk gewoon fantastisch back-to-the-basics, puurder dan dit wordt het niet volgens mij.
a) je vrouw die even 9 maanden geen biefstuk mag eten niet thuis eet;
b) je zelf een groot fan bent van biefstuk en bier;
c) je jezelf inschat als een primitieve holbewoner.
Juist dan doe je mee met de fotowedstrijd, en ondertussen zorg je ervoor dat je maag goed gevuld wordt met vitamine v(lees).
Op naar de slager voor een mooie sukade van zon 400-500g, die gaan we lekker primitief combineren met wat aardappels, sjalotten, een snufje zout en lekker wat zwarte peper.
En omdat ik een primitieve holbewoner ben gaan we de hele maaltijd in holbewoner stijl klaarmaken. De aardappeltjes mochten er eerst in omdat die het langst nodig hebben om te garen maar ook omdat ik die liever niet tegelijk met de sukade in het vuur heb omdat ze nogal een aparte rooksmaak afgeven.
Nog een startertje aangestoken kolen er overheen en dan de timer op 20 minuutjes.
Toen de aardappeltjes goed waren zijn alle schuiven helemaal open gegaan en heb ik de kolen kapot geslagen om een mooi egaal bed te vormen, hier is toen de sukade op gegaan met de sjalotjes.
De sukade is drie keer gedraaid met iedere keer 1 minuut per kant, dus totaal 3 minuten per kant en toen wastie mooi bruin maar de kern was nog maar 30C. Dus snel de platesetter erin met het rooster er boven om de sukade na te garen tot 52C kerntemp. De aardappeltjes en sjalotjes zijn er op het eind nog even bij gegaan om weer op te warmen, dit had qua timing beter gekund maar dat is helemaal niet erg want nu hebben we tenminste een reden om het nog eens te doen.
Uiteindelijk was dit het eindresultaat:
Sukade had een perfecte garing, mooi aangesneden met de laguiole en alles weggespoeld met een heerlijke smoked porter.
Dit was voor mij de eerste keer dat ik een stuk vlees cavemanstyle bereidde maar zeker niet de laatste keer, wat een heerlijk pure smaak zeg. En natuurlijk gewoon fantastisch back-to-the-basics, puurder dan dit wordt het niet volgens mij.