BasBQ
Beef en Steak

Hoe bakken met vers gemalen meel van oude molen.

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.178
Vanmiddag een gerestaureerde oude windmolen bezocht.
Zeer interessant, gelijk ook 3 soorten meel gekocht.
Dit zijn natuurlijk producten met alle vezels nog erin.
Wat zou het verschil zijn met een bloem gebaseerd recept voor brood bvb.

IMG_20220807_181319.jpg
 
Ik zie tarwemeel en roggemeel, dat is wat ik ook altijd gebruikte toen ik nog brood bakte. Dus ik zou daar niet zo moeilijk over denken. Op de site van de Weekend Bakery staat een berg recepten waar je vast wel wat mee kunt.
 
Ik ga morgen een brood bakken met standaard recept.
Andere keren deed ik dat met hetzelfde bloem.
Vandaar mijn vraag.
Misschien heb ik nu meer water of boter nodig?
 
Als er tarwemeel op staat is het volkorenmeel, daarmee kan je een recept volgen voor een volkoren brood.
Ik heb deze wel eens gemaakt en die was goed.

Als het tarwebloem zou zijn kan je een recept volgen voor een witbrood.
 
Terug
Bovenaan Onderaan