BasBQ
Beef en Steak

Hier staan onze Joe en Joy

 

Zappa

Kooltjesharker
Berichten
139
Dankzij dit forum hebben we talloze idee?n opgedaan. Voor de recepten, het aankoopadvies van de kamado en het ontwerp van de buitenkeuken.
Dus nu is het onze beurt om dat met jullie te delen. Hierbij het fotoverslag:


2rdkrp2.jpg

Dit was onze oude zelfgebouwde bbq. Die heeft 15 jaar dienst gedaan. Het witte eitje er naast was bedoeld om ervaring op te doen voor de aanschaf van een kamado. 
We wilden de tuin niet al te rigoureus verbouwen dus de bestrating en de pergola moesten blijven.


rj0g9v.jpg

Slopen was niet zo ingewikkeld.


27yswba.jpg

De klimop moest het helaas ontgelden. En de oude bbq is weer gedegradeerd tot straatje.


vxzudw.jpg

We hebben een frame ontworpen van steigerbuis voor de tafel en het dak. Hierdoor blijft veel loopruimte over en het oogt niet zo kolossaal. Inmiddels was een KamadoJoe Classic aangeschaft die in de tafel ingebouwd zou worden.


zwb3md.jpg

Voor de Joy bbq maakten we een apart hoekje met betonnen blad en afvoer voor de as.


2isf4ih.jpg

Het tafelblad werd gemaakt van douglas naaldhout. Dit laten we onbehandeld en mag grijs worden. Voor het opbergen van de toebehoren hadden we een paar wijnkistjes op de kop getikt. We moesten nog bedenken waar de zaag er in moest voor de Joe.


nl7mtl.jpg

Voor het dak hebben we bij de zeilmaker een zware kwaliteit tentdoek laten maken. Het was wel spannend of we dit permanent kunnen laten zitten en we gingen een keer de mist in bij een zware regenbui. Dat hebben we op kunnen lossen door het doek goed strak te zetten en het dak iets schuiner te maken. Het zal geen eeuwigheid mee gaan en wat we 's winters doen met sneeuw weten we nog niet. Van wind heeft het dak weinig last ondanks de winderige hoek van de tuin. Om uit de wind te staan was de schutting noodzakelijk, aangevuld met twee spandoeken met onze vakantiefoto's van vorig jaar.


2h7315g.jpg

De Kamado Joe hebben we iets uit het midden geplaatst. Zodoende ontstond er veel werkruimte en we hebben de mogelijkheid om een paar barkrukjes te plaatsen. Voordeel van deze opstelling is dat je niet met je rug naar je gasten staat als je staat te bbq-en.


28regzo.jpg

De Joy kreeg dus zijn eigen tafel. Het beton was minder hittebestendig dan ik dacht, daar sprong toch een scheur in. Dus de Joy staat nu op de losse plaat hardsteen. Het afvoergat heeft een stukje regenpijp gekregen want dit tafeltje staat deels in de regen. Dat kon helaas niet anders. Daarnaast is het handig om asresten van Joe en Joy makkelijk kwijt te kunnen. De pijp komt uit in een klein stortputje. Dat hoef je maar af en toe leeg te scheppen. En met het oude blauwe fluitketeltje heb je water bij de hand om nog eens wat schoon te kunnen spoelen.

We hebben er ontzettend veel plezier van.
 
Wow, ziet er super uit! Ga je veel plezier aan hebben.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi verslag! Toch had de oude gemetselde bbq ook zijn charme!
Maar het is een geweldige keuken geworden!
Ik ben er zo blij mee!
 
Mooi project!
 
Een gave overkapping en een heel mooie werkplek geworden.
Daar ga je vast heel veel plezier aan beleven.
Ik heb een vraagje, heb je de verticale staanders van de overkapping zo in de grond geplaatst of heb je ze op de een of andere manier nog vast gezet, snelbeton of zo iets ?

Grts,    Hans.
 
@Hans

De staanders zijn inderdaad "gefundeerd". Een gat gegraven van ongeveer 60cm diep. Op de bodem een stoeptegel gelegd. De staander er opgezet en met twee latten geschoord. Daarna het gat weer dichtgegooid met een grof puin/betonmengsel.

In 1000 woorden:
2rduc7r.jpg
 
Stevig zat, dank voor je antwoord. :)
 
Hele mooie en stoere werkplek voor de BBQ, veel plezier ermee.
 
Mooie plek geworden
 
Mooie plek
 
Even een update. Ons BBQ seizoen hield op in december omdat het tentzeil niet sneeuwbestendig is. Die moest er af en daarom hebben we de hele tafel en BBQ ingepakt voor een winterslaapje. Vorige week hebben we alles weer uitgepakt, tentzeil afgespannen en de eerste houtskool is al weer opgestookt.
We hebben vorig jaar erg veel van de Joe en Joy gebruik gemaakt en dan is een winterslaap best prettig.
Nu zijn we weer onder onze steen vandaag gekropen en zijn klaar voor BBQ seizoen 2018.  ;)
 
Dat ziet er Profi uit die overkapping. Mooie plek ook.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan