BasBQ
Beef en Steak

herfstbavette

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.599
had zin in bavetterollade en met het herfst thema in het achterhoofd deze eens ineen gestoken:
IMG_20211029_170413.jpg

- Bavette
- Kastanjechampignons
- hazelnoten
- Gedroogde tomaten
- Geitenkaas

IMG_20211029_171216.jpg

IMG_20211029_185320.jpg


Als side dish gegrilde pastinaakpuree.
 
Laatst bewerkt:
Ziet er lekker uit. Zit er extra smaak aan de pastinaakpuree? Leuk bijgerecht om een keer te proberen.
 
Lekker pure no nonsense bijdrage Stijn, ziet er zalig uit!
 
Zo zeg, bavette is al super smaakvol. Maar deze combinatie ziet er echt top uit. Dat zal gesmaakt hebben.
 
Ziet er lekker uit. Zit er extra smaak aan de pastinaakpuree? Leuk bijgerecht om een keer te proberen.
Is toch net iets anders als gewone standaard pastinaak puree.
Beter laat ik in het midden, slechter zeker niet, gewoon anders.
Voor de gemiddelde non BBQ addict zal het waarschijnlijk wel speciaal zijn.
 
Mooie garing, hoe heb je de bavette bereid qua temperatuur en duur.

Verstuurd vanaf mijn SM-A325F met Tapatalk
 
Mooie garing, hoe heb je de bavette bereid qua temperatuur en duur.

Verstuurd vanaf mijn SM-A325F met Tapatalk
Kern 44° op 107°
Daarna redelijk lang in de alu want apero was uitgelopen, +/- 30min.
Dan direct nog een minuut of 4 a 5.

Wij houden van Blue chaud dus mikken op 48° eind temp
 
Zo dat ziet er echt lekker uit, mooie foto's !
 
Kort en zeer krachtig Stijn.
Prima gerecht.

Vulling lijkt me super.
 
Mooie rollade kerl. En dat uitlopen van de aperitief is toch niet zo erg
Cuisson zit er prima uit. Had ik best gelust top
 
Ziet er goed uit, zeg. Ben wel benieuwd naar de pastinaakpuree. Heb je hier een recept van misschien?
 
Ziet er goed uit, zeg. Ben wel benieuwd naar de pastinaakpuree. Heb je hier een recept van misschien?
Pastinaak gegrilld, aardappelen in de stoomoven (ongeveer 50/50 gewoon op het zicht).
Na het grillen was de pastinaak nog niet zacht genoeg dus ook nog even in de stoomoven gedaan.

Als alles zacht is, in de pot en pureren met de stamper, boter (niet zuinig zijn), eitje, melk toevoegen.
Afkruiden met zout, peper en nootmuskaat.

Vooral goed roeren dat het niet aanbrandt.
 
Pastinaak gegrilld, aardappelen in de stoomoven (ongeveer 50/50 gewoon op het zicht).
Na het grillen was de pastinaak nog niet zacht genoeg dus ook nog even in de stoomoven gedaan.

Als alles zacht is, in de pot en pureren met de stamper, boter (niet zuinig zijn), eitje, melk toevoegen.
Afkruiden met zout, peper en nootmuskaat.

Vooral goed roeren dat het niet aanbrandt.
Super, bedankt! Ga ik ook maken. Lijkt me erg lekker en weer eens wat anders.
 
Lekker stuk vlees met een mooie herfsttwist
 
Terug
Bovenaan Onderaan