BasBQ
Beef en Steak

Hartige taartjes & Baked apples

N

Niek

Gast
Laatst in Brugge 2 kleine taart vormpjes gekocht. Deze moesten vandaag maar eens gebruikt worden.

Een hartig korstdeeg gemaakt en daar de vormpjes mee bekleed. Even de vriezer in en daarna op het ei even blind bakken.
Als vulling had ik rode ui, knoflook, spinazie, verse oregano, creme fraiche, ei, parmezaan, een met breydel ham en een met gerookte zalm.
Daarna afgebakken op het ei.

IMG_3040.jpg


IMG_3041.jpg


IMG_3043.jpg


IMG_3044.jpg


IMG_3046.jpg


IMG_3047.jpg


IMG_3049.jpg


IMG_3055.jpg


Nadat de taartjes van het ei waren, meteen de appels er op geplaatst. Deze hadden al even tussen het blind bakken en het gevuld bakken op het ei wat warmte gehad. Appels zijn gevuld met dadels, rozijnen, hazelnoot, suiker, citroenrasp en kaneel. Afgetopt met wat roomboter en honing. Samen met een flinke lepel vanille kwark goed binnen te houden!

IMG_3035.jpg


IMG_3036.jpg


IMG_3063.jpg


IMG_3067.jpg


Niet slecht gegeten voor een doordeweekse woensdag.  8)
 
ziet er goed uit Niek
 
Met zulk eten mag iedere dag woensdag zijn.
 
@Spiffs; inderdaad zonder bonen blind bakken. Volgende keer met bonen en zonder vriezer doen. Kijken of het wat scheelt.

En ja...deze appel was niet al te hard meer. ;)
 
Oh wat zien die taartjes er lekker uit mán  8)

Heb je hierbij nog een vleugje rookhout gebruikt, of gewoon naturel geQ'd ?

Gaan op mijn todo lijstje  :)
 
@Mac: Naturel, geen rookhout deze keer. Bij dit gerecht heb ik het ook niet gemist.
 
FF'ing mooie taartjes Niek!!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan