BasBQ
Beef en Steak

Gerookte Kip

 
 
 

de volle

Gemarineerd
Berichten
1.052
Ja op een nieuwe Q moet je alles weer even uitzoeken. Wel fijn dat de monolith veel beter in te regelen is dan mijn vorige Q.
Kip gisteren in de brine gezet. Suiker vergeten en dit nadat het een half uur in de brine heeft gezeten toegevoegd.
IMG20210815193856.jpg

De sessie op 105-110 graden duurde bijna 2 uur. Ik mikte op een temperatuur van 67 graden maar dan gaf de meater aan dat ie nog 50 minuten moest. Nu bij 63 graden eraf gehaald. Ideaal volgens Ewald. De vorige keer vond ik net iets te weinig. Nu was de kip weer iets te ver. Ik vertrouwde op het signaal van de meater maar die kwam dus niet omdat de temperatuur onder de waarde bleef. Toen ik de grafiek bekeek was de temperatuur wel 30 minuten op 63 gr geweest. Leermoment.
image_1629049109772.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan