Ja op een nieuwe Q moet je alles weer even uitzoeken. Wel fijn dat de monolith veel beter in te regelen is dan mijn vorige Q.
Kip gisteren in de brine gezet. Suiker vergeten en dit nadat het een half uur in de brine heeft gezeten toegevoegd.
De sessie op 105-110 graden duurde bijna 2 uur. Ik mikte op een temperatuur van 67 graden maar dan gaf de meater aan dat ie nog 50 minuten moest. Nu bij 63 graden eraf gehaald. Ideaal volgens Ewald. De vorige keer vond ik net iets te weinig. Nu was de kip weer iets te ver. Ik vertrouwde op het signaal van de meater maar die kwam dus niet omdat de temperatuur onder de waarde bleef. Toen ik de grafiek bekeek was de temperatuur wel 30 minuten op 63 gr geweest. Leermoment.
Kip gisteren in de brine gezet. Suiker vergeten en dit nadat het een half uur in de brine heeft gezeten toegevoegd.
De sessie op 105-110 graden duurde bijna 2 uur. Ik mikte op een temperatuur van 67 graden maar dan gaf de meater aan dat ie nog 50 minuten moest. Nu bij 63 graden eraf gehaald. Ideaal volgens Ewald. De vorige keer vond ik net iets te weinig. Nu was de kip weer iets te ver. Ik vertrouwde op het signaal van de meater maar die kwam dus niet omdat de temperatuur onder de waarde bleef. Toen ik de grafiek bekeek was de temperatuur wel 30 minuten op 63 gr geweest. Leermoment.