BasBQ
Beef en Steak

Francesinha

 
 
 
 

Laurens

Pitmaster
Berichten
899
@Barbeknoei bedankt voor het toffe onderwerp! Francesinha stond hier al lang op de ToDo lijst, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Maar nu hadden we geen excuses meer. Niet van alles foto’s kunnen maken, want het was best hard werken.

Alle ingrediënten klaar gezet:
B1382793-C7CF-414C-91CB-BE5084BDD343.jpeg


Saus maken:
1FD15A67-2304-4C42-BF4B-95327C491025.jpeg


Bavette, merguez worstjes en spek bakken:
DDA0C99B-7BF2-43EC-9217-9C36C68F1B34.jpeg


En bouwen:
1E87EBDE-7F0C-48F1-96AB-A1780241A4D4.jpeg


Eitje er op:
F2FDBA5B-2564-41E0-8708-C2E86AEB7D64.jpeg


En kaas:
DE680AE6-473D-4DAB-B4AE-CBDF9CF202F5.jpeg


De saus nog even verwarmen en de kaas laten smelten:
7CBD845D-D170-4B69-BBFE-B3AB1B4E9802.jpeg


En dan afmaken:
668E1954-82E9-44F7-897E-19190BE9607A.jpeg

C99C54A5-9889-4CC2-B4C4-A3446D8CF70F.jpeg



Aanvallen!
92199C37-0C4F-4C35-AE6D-88EA60350738.jpeg


Ik had er hoge verwachtingen van, maar die heeft de francesinha helaas niet helemaal waar gemaakt. Ik vond de alcohol in de saus te overheersend, net zoals ik dat bij kaasfondue ook vaak vind. En doordat het zo veel bij elkaar is, vallen de individuele smaken wat weg.
Maar toch wel blij dat ik het gemaakt heb 😊
 
De alcohol mag je in de saus niet terug proeven, wat ik al eerder opperde de saus is megabelangrijk.
De Portugezen vinden dit HET belangrijkste van een goede Francesinha.
De saus wordt altijd ruimschoots van tevoren gemaakt zodat alle alcohol vervlogen is en er een goed huwelijk is gesloten met al die mooie smaken.
 
Jammer dat het de verwachtingen niet waar heeft gemaakt, hij ziet er wel fantastisch uit!
 
Zohee, das een flink apparaat geworden.

Ziet er lekker uit, jammer dat je hem tegen vond vallen.
Ik weet ook niet niet wat ik er van moet verwachten.
 
Man wat een unit!! Mooi hoor
 
De alcohol mag je in de saus niet terug proeven, wat ik al eerder opperde de saus is megabelangrijk.
De Portugezen vinden dit HET belangrijkste van een goede Francesinha.
De saus wordt altijd ruimschoots van tevoren gemaakt zodat alle alcohol vervlogen is en er een goed huwelijk is gesloten met al die mooie smaken.
Bedankt voor je reactie Ewald. Dit geeft me moed om het nog eens te proberen 😉
 
Bedankt voor je reactie Ewald. Dit geeft me moed om het nog eens te proberen 😉
Als je het recept van onze saus wilt geef je maar een gil ;)
 
Dat is een pure hap geworden!

Kaasfondue maak ik altijd zonder alcohol/wijn, om dezelfde reden.
 
Nou hij ziet er fantastisch uit hoor! Iets om trots op te zijn ... ik hoop dat ik nog tijd heb om er ook een te maken ... staat wel op de planning (y) ;)
 
Toppertje laurens
En dat in zo'n druk weekend :ROFLMAO:
Ik sluit me aan bij @Ewald. In porto een francesinha gegeten en Was echt heerlijk, geen overheersend alcohol.
Smaken waren goed in balans. Dus ook niet te zoute worst ed

Maar nu de belangrijkste vraag: heb je hem helemaal op? :cool:
 
Toppertje laurens
En dat in zo'n druk weekend :ROFLMAO:
Ik sluit me aan bij @Ewald. In porto een francesinha gegeten en Was echt heerlijk, geen overheersend alcohol.
Smaken waren goed in balans. Dus ook niet te zoute worst ed

Maar nu de belangrijkste vraag: heb je hem helemaal op? :cool:
Het scheelde niet veel, maar heb hem niet helemaal op. Er bleef nog een restje brood op mijn bord liggen. het lekkerste er tussenuit gegeten 😋
 
Allemachtig wat een Unit man!
 
Wat een deftige fransesinha. Zou ik best een stukje van gelust hebben.
Jammer van de saus.
 
Terug
Bovenaan Onderaan