BasBQ
Beef en Steak

First try beef ribs

 
 
 
 

Bram1981

Stoker
Berichten
364
Vrinden,

Bram dit zijn toch niet je eerste ribs? Hahaha, nee joh. Spareribs van 🐷, babybacks van 🐷, ook van neefje Iberico, short ribs van 🐮. 3-2-1, easterwood… Maar nu voor het eerst beef back ribs, aka runderspareribs. Vanochtend vlies verwijderd, in de kant en klare rub beef van noskos en op 120 graden gerookt met twee blokjes hickory. Beetje gesprayd met water. Na circa 4u en 70 graden kern ingepakt in butcher paper en door tot 90. Bij 90 graden er vanaf, want super zacht met de priktest. Even uitdampten en daarna rusten in butcher paper. Resultaat, fantastisch. Machtig gerookt rundvlees, sappig, zacht, rub (noskos) mooi. Mijn inziens wat machtiger dan short ribs, rijke smaak, superlekker. Aanrader om eens te proberen. Helaas niet gebeurd op de bbq, zag later pas dat ik iets te snel was geweest met de kop uit de rook en de zijtafel gefotografeerd had… Bedankt voor het lezen ennuh doen!!!

groet,

Bram

37026D39-1DFA-465A-9B90-5B0B28D0FC64.jpeg


20D64891-67B1-47EE-A379-ECB049FDBD64.jpeg


882EB082-0240-463C-88AD-E9949FFF593C.jpeg


BB7CDE58-F472-4547-A42F-E8D7DF30F54C.jpeg


DDA05DA3-D419-4EC3-8EFE-BA5C7C100C09.jpeg


8D9064EA-8272-4424-8244-305B237D034C.jpeg


98401B1A-B7F9-4D00-950F-32B1A3D42DA3.jpeg


2CE5B90E-2EF9-4EDA-8E7A-3F48C1BA7F22.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Zo even op de fiets langs de familie met “de restjes”, ook weer blije gezichten.
 
Mooi dat het zo goed gelukt is. Bedankt voor het delen.
 
Mooi ribbetjes
 
Dat ziet er goed uit zeg.
Mooi gedaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan