Thomas2001
Tondelzoeker
- Berichten
- 8
Goedenavond,
Vorige week heb ik een bastard compact aangeschaft en heb deze nu 2x aangestoken, alle 2 de keren heb ik een probe geplaatst op het rooster met klem, (inkbird thermometer). Nu viel het mij de eerste keer op dat de temperatuur van de dome thermometer vele malen lager lag dan die van mijn rooster temperatuur (40 graden verschil). Nu weet ik dat deze kan afwijken maar dit vond ik toen al erg veel. Vervolgens heb ik beide thermometers in een pan kokend water gelegd en deze gaven 100 en 101 graden aan. Niet heel veel verschil dus. Nu heb ik mijn kamado net dus ook aangehad en merkte weer dat er een groot verschil zat tussen de 2 thermometers. Weer dacht ik oh, het zal wel goed zijn op mijn externe thermometer. Ik was bezig met het bereiden van de frikandel burnt ends van noskos, temperatuur en tijden perfect opgevolgd bij het er de eerste keer afhalen, maar merkte dat ze toch nog niet echt lekker gaar waren ofzo, ook de rub was niet echt ingetrokken. Toen heb ik dus de probe losgehaald van het roosterklem en op het rooster gelegd, vervolgens zakt dus de temperatuur flink naar beneden en deze lag nu dus wel gelijk met de dome thermometer!! Is het vaker een probleem dat een roosterklem zorgt voor zo’n verschil?
Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
Gr Thomas
Vorige week heb ik een bastard compact aangeschaft en heb deze nu 2x aangestoken, alle 2 de keren heb ik een probe geplaatst op het rooster met klem, (inkbird thermometer). Nu viel het mij de eerste keer op dat de temperatuur van de dome thermometer vele malen lager lag dan die van mijn rooster temperatuur (40 graden verschil). Nu weet ik dat deze kan afwijken maar dit vond ik toen al erg veel. Vervolgens heb ik beide thermometers in een pan kokend water gelegd en deze gaven 100 en 101 graden aan. Niet heel veel verschil dus. Nu heb ik mijn kamado net dus ook aangehad en merkte weer dat er een groot verschil zat tussen de 2 thermometers. Weer dacht ik oh, het zal wel goed zijn op mijn externe thermometer. Ik was bezig met het bereiden van de frikandel burnt ends van noskos, temperatuur en tijden perfect opgevolgd bij het er de eerste keer afhalen, maar merkte dat ze toch nog niet echt lekker gaar waren ofzo, ook de rub was niet echt ingetrokken. Toen heb ik dus de probe losgehaald van het roosterklem en op het rooster gelegd, vervolgens zakt dus de temperatuur flink naar beneden en deze lag nu dus wel gelijk met de dome thermometer!! Is het vaker een probleem dat een roosterklem zorgt voor zo’n verschil?
Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
Gr Thomas