BasBQ
Beef en Steak

Even voorstellen

Frakke

Tondelzoeker
Berichten
14
Hoi, laatst besloten om een Bastard large aan te schaffen. Daardoor hier terechtgekomen en lijkt me een leuke plaats om te leren en ideeën op te doen. Alvast begonnen met een meubel te maken en nu morgen of overmorgen de bastard voor de eerste keer aansteken om alles eens schoon te branden op een lage temperatuur.

20230511_200214.jpg
 
welkom hier

schoonbranden doe je op een hoge temperatuur
En waarom? Hij is nieuw dus schoon toch?
Ik zou er minstens een balletje gehakt op maken dan of zo
 
Laatst bewerkt:
Welkom! Veel plezier met je Bastard en het mooie meubel toegewenst.
 
Welkom hier.
Mooie opstelling heb je hoor!
Als de Q toch warm is gelijk maar een stukje vlees erop

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Welkom!
 
Dank je wel allemaal.

Ze hadden me aangeraden om even op een 100 a 120 graden een uurtje of 2 de keramiek aan de warmte te laten wennen. Ook op die manier eventuele restjes van lijm of andere die ze gebruiken bij de montage, dat deze zo verwijdert wordt.

Maar geen nood hoor, gaat nog vlees genoeg opkomen. Op deze manier kan ik ook al eens kijken of ik de temperatuur makkelijk goed krijg.

Fijn weekend mensen, grillen maar
 
Hoi Frakke, welkom. Ik heb ook sinds kort een Bastard en door het "inbranden" leer je je Bastard ook een beetje kennen. Ik ben de laatste 2 weken nagenoeg iedere dag wel bezig met het ding en kan vertellen dat de temp na iedere sessie stabieler wordt.
 
Frakk, van harte welkom.
 
Mooie set zeg ! Welkom hier 👍🏻🔥
 
Terug
Bovenaan Onderaan