BasBQ
Beef en Steak

Entrecote en rabarbercrumble

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.858
Vandaag mijn nieuwe speeltje op z?n plek gezet, een Weber Summit Charcoal.
Ik wilde al een tijdje met deze barbecue spelen en Reitse Spanninga, de originele Weber Grillmaster boodt me die kans. Reitse heeft er meerdere voor zijn workshops en heeft geregeld dat ik deze een tijd mag uitproberen.

90bdadc3a1b755546c896e61f153a377.jpg


Om te beginnen maar een steakje uit de vriezer gepakt. Een dry aged entrecote van een Normandisch rund Dit ras geeft de melk voor camambert en graast op zilte weide grond.

a5b4aeb4d624c4b2d27a7c7becd7c3e5.jpg


Het rook zo uit de verpakking al heerlijk. Heel notig zoals je dat hebt met mooi dry aged vlees.

Ik heb het kolenrek van de Summit in de hoogste stand gezet en de sear grate gebruikt. In deze stand liggen je kolen dicht onder het rooster, denk WGA. Dus je moet het wel allemaal in de gaten houden.
Na elke kant 2 minuten in de volle hitte te hebben gegeven heb ik de steak aan de zijkant gelegd om door te garen naar 48?.

1d6a92bf6eb93f3e8cb2dabf9436b17a.jpg


f756fea03f01a32b17e2367e470c5f4f.jpg


Ik had ook de Bastard nog aan. Emilie van onze barbecue plankjes had me op de Tony een bos rabarber gegeven. Dus daar heb ik een crumble van gemaakt

50882959abe8aa49283bc4d3a372522a.jpg


5649acdcda153720d617fe816a0bdd3e.jpg


a75819c3829328252960e795449ee22c.jpg
 
Best wel Dat vlees was weer heel anders, de geur uit de barbecue leek af en toe op van die gedroogde Franse worstjes. Heerlijk.
 
Wat een mooi ding is dat toch. Zal zeker gesmaakt hebben.
 
Vlees ziet er echt top uit.

Met die rabarber lijkt me ook lekker. Zag hem al op Instagram voorbij komen ;).
 
Krijg spontaan trek in een hoofd- en nagerecht.
 
Prachtig gegaard Dennis, leuk, ik ga je Summit-belevenissen op de voet volgen!
 
Lekker hoor.
Ben ook wel erg benieuwd naar je ervaringen met de summit.
Vooral of dat ie een meerwaarde heeft tov een kamado
 
Of of een kamado een meerwaarde heeft tov een summit.
 
Prachtig, mooi apparaat ook.
Zat de rabarber in een Gietijzeren Loaf-tin?
 
Ja, gietijzeren bakvorm van Bart (Royaal). Fijn ding voor op de barbecue.
 
Mooie steak en als ik zo de omschrijving van geur lees dan lust ik die wel, schitterende bereiding =P~ rabarber vind ik super lekker maar dan wel zonder die crumble en witte klodder blerrie  ;)
 
Of meerwaarde tov een simpele 57cm Weber :)
Fraai vlees! Verhaal van de camembert en zilte grond klinkt ook erg authentiek.
 
Brecht zei:
Of of een kamado een meerwaarde heeft tov een summit.

Interessant, blijf er even bij.  :-?

Zijn toch ongeveer gelijk geprijsd  als b.v. een Green Eeg?
Zodat we geen appels met peren gaan vergelijken?
 
Hans zei:
Brecht zei:
Of of een kamado een meerwaarde heeft tov een summit.

Interessant, blijf er even bij.  :-?

Zijn toch ongeveer gelijk geprijsd  als b.v. een Green Eeg?
Zodat we geen appels met peren gaan vergelijken?

De Summit is (zelfs) duurder. 2000 euro met onderstel tov 1750 voor een BGE Large met onderstel..
Heb mijn BGE onlangs gekocht en toen een aantal kamado's afgewogen. Alleen die Summit heeft nooit meegedaan. Op de een of andere manier 'voel' ik er niks bij?

Ben daarnaast wel benieuwd naar hoe die presteert!
 
De summit mag je wel vergelijken met een bge xl dus ik denk toch dat je aardig in de buurt komt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan