BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled Pork

DDJPQ

Tondelzoeker
 
 
Berichten
12
Na mijn eerste BCC van afgelopen week heb ik de smaak te pakken gekregen. Vandaag heb ik een klein stukje procureur op de barbecue gegooid met als doel: pulled pork.

Om het voor het eerst te proberen heb ik een stuk van 1.2 kg besteld en deze bestrooid met de pulled pork rub van Noskos. Ik heb de minion methode toegepast i.c.m. de char ring en deflector plate in de WMT. Ik heb er ook nog een stukje kersen- en appelhout tussen gestopt.

Na een uurtje was de kerntemperatuur 47 graden en heb ik het bespoten met appelsap en appelcider azijn:
E1233C31-A421-41D1-86CD-E12EFA56C357.jpeg


1,5 uur later was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik hem ingepakt in twee lagen dikke aluminiumfolie:
F77B71ED-72E9-4EC1-8231-4FEE045714A7.jpeg


2,5 uur later was de temperatuur al 95 graden, dus heb ik hem eraf gehaald. Even uit laten dampen en toen weer een tijdje dichtgepakt laten rusten. Daarna met twee vorken uit elkaar geplukt en de verwarmde bbq saus (ook Noskos) erbij gedaan. Geserveerd met coleslaw op een zacht bolletje.

EA0D8E67-B0C5-48A4-9048-754EBF99FAFE.jpeg

6F65B63F-06E6-4F70-B36E-AE3FE901E55C.jpeg

108729D0-7D88-4FE5-BCC6-58B55F28A815.jpeg
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.553
Goed gevuld broodje 👍🏻😋
 

MortyDorius

Vuurmaker
 
 
Berichten
59
Nice, ziet er goed uit! Ik zie een WMT premium. Die heb ik ook, hoe verliep je temperatuur verloop met de ring. Zo te zien had je 'm er zo'n 4 uur op? Ben benieuwd naar je ervaringen. Ziet er verder super lekker uit!
 

Iss

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
199
Hmm lekker! En wat rdj al zei, een lekker vol broodje
 

DDJPQ

Tondelzoeker
 
 
Berichten
12
Nice, ziet er goed uit! Ik zie een WMT premium. Die heb ik ook, hoe verliep je temperatuur verloop met de ring. Zo te zien had je 'm er zo'n 4 uur op? Ben benieuwd naar je ervaringen. Ziet er verder super lekker uit!
In totaal heeft hij er 5 uur opgezeten. Ik dacht eerst dat de dome thermometer het niet deed, omdat hij niet opliep nadat ik de plate erop had gezet. Na ongeveer een kwartier stond hij op 120 gelukkig. Ik had ook nog een bak met kokend water op de plate gezet, want ik had gelezen dat het dan stabieler blijft.
 

MortyDorius

Vuurmaker
 
 
Berichten
59
In totaal heeft hij er 5 uur opgezeten. Ik dacht eerst dat de dome thermometer het niet deed, omdat hij niet opliep nadat ik de plate erop had gezet. Na ongeveer een kwartier stond hij op 120 gelukkig. Ik had ook nog een bak met kokend water op de plate gezet, want ik had gelezen dat het dan stabieler blijft.
Ja precies. Leuk om te lezen. Laatst had ik 'm aangehouden om te kijken hoe lang die aan zou blijven. Zelfde setup. Hij bleef 5,5/6 uur branden, daarna op. Volgens weber zou die op deze manier 15 uur moeten branden. Betwijfel dat wel enigszins:p mooie vlotte sessie voor pulled pork:)
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.458
Mooie sessie, gefeliciteerd met je Knorretje.
 

DDJPQ

Tondelzoeker
 
 
Berichten
12
Ja precies. Leuk om te lezen. Laatst had ik 'm aangehouden om te kijken hoe lang die aan zou blijven. Zelfde setup. Hij bleef 5,5/6 uur branden, daarna op. Volgens weber zou die op deze manier 15 uur moeten branden. Betwijfel dat wel enigszins:p mooie vlotte sessie voor pulled pork:)
Was maar een klein stukje, dus die 5 uur was genoeg. De briketten waren nog niet helemaal op. Ik heb het as eraf geschud en later nog aangestoken voor wat hamburgers voor mn zoontje en zn vriendje (die vonden de PP wel lekker, maar wilden toch liever een hamburger).

15 uur lijkt me ook lang, maar dat hangt er (denk ik) ook vanaf hoeveel je gebruikt en op welke temperatuur. Windstille omgeving en dat soort ongein.
 

MortyDorius

Vuurmaker
 
 
Berichten
59
Was maar een klein stukje, dus die 5 uur was genoeg. De briketten waren nog niet helemaal op. Ik heb het as eraf geschud en later nog aangestoken voor wat hamburgers voor mn zoontje en zn vriendje (die vonden de PP wel lekker, maar wilden toch liever een hamburger).

15 uur lijkt me ook lang, maar dat hangt er (denk ik) ook vanaf hoeveel je gebruikt en op welke temperatuur. Windstille omgeving en dat soort ongein.
Ah ja, wind nekt mij ook wel 's denk ik.
 

J'elle

Pitmaster
 
 
Berichten
538
Lekker op dreef zo en een mooi resultaat voor je eerste Pulled pork! Daar ga ik me binnenkort ook maar eens aan wagen denk ik..

En natuurlijk gefeliciteerd met je knorretje
 

PatrickG

Tondelzoeker
 
 
Berichten
21
Mooie sessie, ziet er heerlijk uit, snel ook een keer zelf proberen.
Gefeliciteerd met het knorretje
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.863
Lekker bezig!

Heerlijk broodje pulled pork.

Gefeliciteerd met je 🐷
 
Bovenaan Onderaan